2024.03.29, Péntek
Közel az átadáshoz a Soroksáron épülő Ikea
MTI

Közel az átadáshoz a Soroksáron épülő Ikea

MTI

2016.12.07. 14:01 - Antal Zsófia

Elkészült a tavasszal megnyíló új Ikea áruház szerkezete, jelenleg a belső gépészeti munkák folynak - tájékoztatott Szabó Ágnes áruházvezető szerdán. Az áruház belső kialakítása és a termékek elhelyezése év elején indulhat.

Hirdetés

A mintegy 16,8 milliárd forintos beruházással megépülő áruház az Ikea harmadik üzlete Magyarországon, és ez lesz az ország legnagyobb áruháza. A soroksári létesítmény csaknem 35 ezer négyzetméteres lesz, 1200 férőhelyes parkolóval, ahol elektromosautó-töltőket is elhelyeznek. Épül hozzá kültéri játszóház is, amit a soroksári óvodások terveinek felhasználásával készítenek el.

A jövő tavasszal megnyíló áruházba háromszáz új dolgozót vesz fel az Ikea, a munkaerő toborzása október óta tart: a dolgozók nagyjából ötven százalékát már felvették. Eladási területekre, logisztikai és éttermi egységekbe keresnek még munkaerőt. Szabó Ágnes az épülő áruház bemutatóján a toborzási tapasztalatokról azt mondta, hogy az első körben kilencszáz jelentkező volt, az áruház megnyitására így biztosan sikerül feltölteni a létszámot.

fotó: MTI

Varga-Nagy Eszter, az áruházlánc kommunikációs vezetője hozzátette, hogy az internetes értékesítés tesztelése a régióban folyamatban van, Magyarországon várhatóan 2017-ben elindulhat.

Az IKEA a világ legnagyobb bútor-kiskereskedelmi konszernje, összesen 330 áruházzal rendelkezik 28 országban, franchise rendszerében pedig több mint 40 áruház üzemel. Az IKEA Magyarország árbevétele a legutóbbi nyilvános adatok szerint a 2015. augusztus végéig tartó pénzügyi évben csaknem 14 százalékkal, 47 milliárd forintra nőtt.

Mi épül?Soroksárbútoripar

Hírlevél

Hirdetés