2024.03.19, Kedd
Megjelent az új kispesti stadion ajánlati felhívása
(képek: honvedfc.hu)

Megjelent az új kispesti stadion ajánlati felhívása

magyarepitok.hu

2016.12.30. 07:55 - Hegedűs Gergely

A Honvéd 1938-ban épült arénáját egy 8000 fős stadion váltja 8000 négyzetméternyi beépített alapterülettel.

Hirdetés

Kiírták a közbeszerzést az újjáépülő kispesti Bozsik-stadion kivitelezésére. Az uniós közbeszerzések honlapján megjelent hirdetmény szerint a nemzetközi szövetség (UEFA) 4. kategóriájába tartozó létesítmény - ez BL- és Eb-döntő, valamint vb-meccs kivételével mindenfajta meccsre alkalmas - épül 8000 fős befogadóképességgel.

honvedfc.hu

A 14 méteres magasságú épület beépített alapterülete 8000 négyzetméter lesz, a létrejöttéhez 1300 előre gyártott vasbeton elemre és 670 tonna acélszerkezetre lesz szükség. A stadion a fedett lelátóból és az alatta tervezett szociális és szolgáltató egységekből, valamint egy főépületből áll majd. A pályavilágításnak alkalmasnak kell lenni HD minőségű közvetítésekhez. A vendégszurkolók bejutását egy a stadion melletti vasúti pálya fölött építendő acélszerkezet biztosítja majd.

Az 1938-ban épült régi stadiont leváltó új aréna közelében, attól mintegy 1000 méterre egy utánpótlásképző centrum is felépül, melyről itt írtunk. Ezt a korábbi sajtóhírek szerint a kispesti Magyar Futball Akadémia használja majd, mely jelenleg a stadion területén működik.

Galéria

Mi épül?stadionépítéssportberuházások

Hírlevél

Hirdetés