2024.03.29, Péntek
Megújult Győr 231 éves temploma

Megújult Győr 231 éves temploma

mti, magyarepitok.hu

2016.12.12. 08:37 - Hegedűs Gergely

Az Öregtemplom alapjait rendbe tevő beruházást a Westbau kivitelezte, a közel ötmilliárdos felújítási programnak nyolc további részprojektje van.

Hirdetés

Átadták a mintegy 300 millió forintból felújított győri Öregtemplomot. A kivitelező West Hungária Bau Kft. a megsüllyedt alapot 113 darab vasbeton cölöppel erősítette meg, emellett restaurálta a padokat és az oltárt. Az orgona felújítása várhatóan jövő év nyarára készül el az 1785-ben felszentelt templomban, amit a leromlott állapota miatt már két éve nem használtak.

A munkákat a kormány által támogatott 4,7 milliárd forintos Insula Lutherana felújítási és bővítési projekt keretében végezték el. A programban korábban elkészült az óvoda és a levéltár felújítása. Már elkezdődött egy új iskolai tornaterem és a hozzájuk csatlakozó tantermek építése, várhatóan a jövő év elején pedig bővítik és felújítják a szeretetházat, lelkészlakásokat és a kollégiumot alakítanak ki, valamint felújítják a konvent épületét. 

A győri Insula Lutherana a győri Belváros és Újváros találkozásánál fekszik, Európában egyedülálló épületegyüttes. Zárt építészeti egységében megtalálható benne minden olyan funkció, ami az evangélikus egyházközség életéhez tartozik: templom, levéltár, óvoda, általános és középiskola, gimnázium, szeretetház, továbbá az egyházközség hivatala, irodái.

Az evangélikus sziget felújítása 2017. október végéig készül el.

GyőrMi épül?templomfelújítás

Hírlevél

Hirdetés