2024.04.24, Szerda
Öt ipari park építési keretösszegéről döntött a kormány
(illusztráció)

Öt ipari park építési keretösszegéről döntött a kormány

MTI

2016.12.14. 13:56 - Antal Zsófia

A legnagyobb keretet Zalaegerszeg ipari parkja kapja, emellett Békéscsabán is jelentős összegből építkezhetnek.

Hirdetés

Négymilliárd forintot csoportosít át a kormány az idei költségvetésben a békéscsabai ipari park fejlesztésére - olvasható a Magyar Közlönyben megjelent keddi kormányhatározatban. Az ipari park fejlesztése a Modern városok program része, amelyhez áprilisi aláírásakor pontos forrást nem határoztak meg.

„Egy ilyen mértékű iparipark-fejlesztés nagyon fontos előrelépés lesz városunkban, hiszen jelentősen hozzájárul a város és a térség gazdasági erejének erősödéséhez, és jelentős munkahelyteremtést is eredményez” - írta közösségi oldalán Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

A Modern városok programban egyebek mellett egy új hűtő-, fagyasztó- és feldolgozó üzem, egy paradicsomsűrítmény- és zöldségszárító üzem, egy nyomdaipari képző központ, valamint Magyarország várhatóan egyik legnagyobb vásárterének kialakításáról, továbbá a békéscsabai reptér fejlesztéséről állapodtak meg.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a zalaegerszegi ipari park fejlesztésére 5,7, a nagykanizsaiéra csaknem 3, az érdire 2,8, a nyíregyháziéra pedig majdnem 2,9 milliárd forintnyi forrást csoportosít át a kormány.

Mi épül?NagykanizsaNyíregyházaipari parkZalaegerszegModern városok programBékéscsabaüzemépítésÉrd

Hírlevél

Hirdetés