2024.04.18, Csütörtök
130 éves épületet cserélnek le új óvodával Zalaegerszegen
(illusztráció)

130 éves épületet cserélnek le új óvodával Zalaegerszegen

mti

2017.01.09. 14:56 - Hegedűs Gergely

Andráshida új óvodája a TOP keretében 360 millió forintos beruházással jön létre, az épületben a négy csoportszobán kívül egy tornaszobát is létrehoznak.

Hirdetés

A több mint 1000 négyzetméteres nevelési intézmény alapkövét hétfőn rakták le Zalaegerszeg andráshidai városrészében. Az új intézményt a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül elnyert közel 360 millió forint támogatásból valósítja meg.

A tervek szerint szeptember végére elkészülő új óvodaépületben négy darab 60 négyzetméteres csoportszobát, öltözőket, vizesblokkokat, logopédiai fejlesztő helyiséget, melegítő konyhát és nevelőtestületi szobát is kialakítanak. Az akadálymentesítésnek is megfelelő épületben tornaszoba is lesz, lehetővé téve ezzel a mindennapos testnevelés megszervezését.

Zalaegerszeg andráshidai városrészében több mint 130 éve épült a jelenlegi óvoda épülete, amely hosszú ideig iskolaként működött. Óvodaként 1962-től használatos az épület, amely a többszöri állagmegóvási munkálatok ellenére is rendkívül rossz állapotban van. A vizenyős területen épült intézmény megfelelő épületszigetelés hiányában folyamatosan süllyedt, statikailag instabillá vált. Az életveszély elhárítása érdekében 2012 decemberében egy speciális eljárással megerősítették.

Zalaegerszegen oktatási intézményfelújítási program zajlik, amelynek révén 2020-ig valamennyi iskola megújul a helyi operatív program keretéből. Az általános iskolák teljes felújítására vagy a már megkezdett rekonstrukciók folyatására csaknem másfél milliárd forintot fordítanak.

Mi épül?Zalaegerszegóvodafejlesztés

Hírlevél

Hirdetés