2024.04.20, Szombat
Befejező üteméhez érkezett Mezőkövesd sportszállója
kép: skyscrapercity.com

Befejező üteméhez érkezett Mezőkövesd sportszállója

kozbeszerzes.hu, mezokovesdzsory.hu

2017.01.02. 16:03 - Antal Zsófia

Idén átadásra kerül a Zsóry Futball Club számára készülő 45 szobás szálló, amelyben uszoda, szaunák és konyha is helyet kap.

Hirdetés

A szálló a Mezőkövesd melletti Zsóry Fürdő belterületén, a régi Zsóry autós camping területén épül, ami a 3-as főúttal és az arborétummal határosan helyezkedik el. A Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. megrendelésében pince, földszint és 3 emelet elosztásban készülő 45 szobás sportszálló kivitelezését a Penta Industry Kft. 2015 végén megkezdte, azóta az eredeti szerződést többször bővítették. A 2016 szeptemberében kiírt harmadik ütemet (bár a Közbeszerzési Értesítőben második ütem külön kiemelve nem szerepel) szintén a Penta Industry nyerte el, ezt decemberben tették közzé. A közbeszerzés itt feltüntetett összértéke nettó 910,6 millió forint.

Ebben az ütemeben a Penta Industry feladata többek között:

  • hideg- és melegburkolatok készítése, vakolás, belső fa- és műanyagszerkezetek, fém nyílászárók, három személylift elhelyezése, homlokzatképzési és -burkolási munkák,
  • épületgépészet (szolár rendszer, fűtés, víz és szellőző rendszer kiépítése),
  • épületvillamossági munkák (villámvédelem, épületautomatika, tűzjelző rendszer, homlokzat díszvilágítása, hangosítás, telefon, beléptető rendszer)
  • közművek kiépítése,
  • 60 négyzetméteres úszómedence, két finn szauna, infraszauna, gőzkabin és élménymedence kiépítése,
  • konyha, tálaló, mosogatók, hulladéktároló, előkészítő helyiségek, raktárak, söntés részek építési munkái,
  • falburkolatok, pultok, padok, térelválasztók, kondi gépek, beépített bútorok, tv-k elhelyezése,
  • kertészeti munkák és burkolatok kivitelezése.

Nem csak a sportszálló van azonban készülőben Mezőkövesden. Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry SE elnöke december 31-én, az egyesület honlapján megjelent értékelőjében az egyesület 2016-17-es fejlesztéseit a következőképpen foglalta össze: „a Zsóry Kemping területén épül az utánpótlás és felnőtt sportcentrum két kivilágított játéktérrel. Készül egy fedett, nagyméretű műfüves játéktér, valamint egy kézilabdapálya-méretű csarnok. Lesznek edzőtáborozásra alkalmas szálláshelyek is: 2017-ben átadják a sportszállodát, felújítják a faházakat, megpróbálják magas színvonalú hellyé alakítani a kemping területét.”

Az említett két pálya kivitelezését a STRABAG Általános Építő Kft. nyerte el még 2015-ben, a pályák lelátóinak építését pedig a PHAROS '95 Sportpályaépítő Kft. végzi.

Galéria

Mi épül?építőipari cégekszállodaberuházássportberuházásokMezőkövesdPenta Industry Kft.

Hírlevél

Hirdetés