2024.03.29, Péntek
Teljesen megújul Budafok orvosi rendelője
22.kerulet.ittlakunk.hu

Teljesen megújul Budafok orvosi rendelője

22.kerulet.ittlakunk.hu

2017.01.18. 14:47 - Antal Zsófia

A Káldor Adolf utcai szakrendelő megújításának folytatása mellett a polgármesteri hivatal akadálymentesítését, út- és lakóépület felújítást, valamint a Barlanglakás Múzeum felújítását is tervezi idén Budafok-Tétény önkormányzata.

Hirdetés

A XXII. kerületi önkormányzat számos beruházást tervez elvégezni az idei évben – írja az ittlakunk.hu. Az önkormányzati tulajdonban lévő lakóépületeknél a márciusban elfogadandó költségvetés függvényében komfortosítás várható (csatorna bekötések, gáz bevezetés, fűtéskorszerűsítés), néhány épületnél homlokzat-felújítást is terveznek. Tavasszal megkezdik a Kísérleti lakótelepen a szolgáltatóházak alatti teremgarázs szerkezeti felújítását, valamint a teremgarázs feletti lapostető szigetelésének és az itt található térburkolatoknak a megújítását. Részlegesen felújítják a Kossuth Lajos utca 24. alatt található ingatlant is (ez a korábbi községháza).

Május közepére akadálymentessé válik a polgármesteri hivatal: 67,7 millió forintból épül benne egy 12 személyes teherbírású, 6 megállóhellyel kialakított felvonó. A Káldor Adolf Szakorvosi Rendelőintézet külső megújulása után a belső tereit is felújítja az önkormányzat, már kiírták a közbeszerzési felhívást a munkára.

Folytatódik az út- és járdaépítési program, valamint a játszótéri és lakótelepi parkfejlesztések. A Pécsi utcában februárban aszfaltozni fogják a murvás utat, járda és csatorna is épül. A Tűzoltó utcával párhuzamosan egy fasort is telepítenek, összesen 72,5 millió forintból. Előkészítik a területet a Vágóhíd utcai aluljáró átépítéséhez, amelyet a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. várhatóan 2018-ban épít majd meg.

Részlegesen felújítják a Barlanglakás Múzeumot, és a piac környéke is tovább szépül.

Mi épül?útfelújításegészségügyi fejlesztéslakásfelújításBudafok

Hírlevél

Hirdetés