2024.04.25, Csütörtök
A helyi cégek támogatásával épült sportcsarnok Lipóton
(illusztráció)

A helyi cégek támogatásával épült sportcsarnok Lipóton

mti

2017.02.25. 06:03 - Hegedűs Gergely

A Győr-Moson-Sopron megyei település 1400 négyzetméteres csarnoka a helyi kézilabdás és focista fiatalok kiszolgálása mellett konferenciákra is alkalmas.

Hirdetés

Átadták a félmilliárd forintból felépített, 1400 négyzetméteres sportcsarnokot a Győr-Moson-Sopron megyei Lipóton. A mintegy háromszáz ember befogadására alkalmas Lipóti Petőfi Sportcsarnok felépítését a közel félszáz helyi és környékbeli vállalkozás által adott 400 millió forint társasági adóból és 100 millió forint önkormányzati önrészből finanszírozták.

A kivitelezés tavaly év elején kezdődött, s év végére fejeződött be. A hússzor negyven méteres szabványpálya mellett négy öltözőt, egy bírói öltözőt, s egy nagyobb, akár konferenciák megtartására is alkalmas termet alakítottak ki. A megnyitón Tóth József Péter (független), Lipót polgármestere elmondta, szeretnék, hogy a jelenleg földgázzal fűtött csarnok termálvízzel is fűthető legyen.


Tornatermek és csarnokok: az utóbbi másfél évben 134 fejlesztés

A csarnokot a településvezető szerint elsősorban a helyiek és a környékbeli települések lakói, s a Lipóti Petőfi Sportegyesület kézilabda- és labdarúgó-szakosztályainak utánpótláscsapatai tudják majd használni. Idővel külföldi csapatok itteni felkészülését is biztosítani szeretnék, amitől a helyi idegenforgalom növekedését is várják.

Bardóczy Gábor, a Magyar Kézilabda Szövetség TAO-igazgatója azt ecsetelte, hogy 2011 és 2015 nyara között országszerte mintegy száz-száztíz tornaterem és csarnok épült, illetve újult meg, 2015 nyara óta pedig 134. Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára beszédéből kiderült, 2011 óta közel ezer sportpálya épült országszerte, s ugrásszerűen, mintegy hatvan százalékkal megnövekedett a versenyengedéllyel rendelkező sportolók száma is.

Mi épül?sportberuházásokLipót

Hírlevél

Hirdetés