2024.04.20, Szombat
Áprilistól már várja a vendégeket a városligeti Pavilonkert
MTI

Áprilistól már várja a vendégeket a városligeti Pavilonkert

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.02.07. 11:26 - Antal Zsófia

Három pavilon épül a Liget Budapest Projekt részeként Feszl Frigyes 1860-ban készült tervei alapján. A korábbi bódék helyén nyíló épületekben kávézó, cukrászda és ajándékbolt is lesz.

Hirdetés

A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. megbízásából az Állatkerti körút mentén három új pavilonépület jön létre, melyek a 19. századi építészeti értékeket megfeleltetik a modern kor kívánalmainak. Emellett megújul a volt BSZKRT (a BKV elődje) épülete is. Az épületek körüli zöldterület végső formáját csak a teljes park rendezésével alakítják ki, jelen projekt keretében füvesítés történik.

A feladatra tavaly augusztusban kötöttek szerződést a Budai Műemlék Felújító Kft-vel, összesen nettó 314 millió forint értékben. Az építkezés már előrehaladott állapotban van, a tervek szerint április elején megnyílnak a pavilonok.

fotó: MTI

Az új és régi épületek körül kerthelyiséges vendéglátóhely alakul ki, mely a századelő Városligetének békebeli hangulatát kívánja megidézni. A Ligetbe látogatók széles körének számára vonzó kínálattal, kiváló minőséggel, ugyanakkor megfizethető árakkal olyan típusú vendéglátás jöhet itt létre, amely jelenleg mérsékelten van jelen a Városligetben – áll a projekt Közbeszerzési Értesítőjében.

Mi épül?építőipari cégekLiget Budapest ProjektVárosliget

Hírlevél

Hirdetés