2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Debrecenben adták át a második Bűvösvölgy oktatóközpontot
MTI

Debrecenben adták át a második Bűvösvölgy oktatóközpontot

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.02.09. 12:01 - Antal Zsófia

A létesítményben az internet kockázataival és a média hatásával ismerkedhetnek meg a diákok. Az épületben rádió-, film- és híradóstúdiót is kialakítottak.

Hirdetés

Az ország második médiaértés-oktató központját adta át szerdán Debrecenben Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság (NMHH) elnöke. A hatóság célja, hogy a 9-16 év közötti korosztály lehetőleg már online élete kezdetén kapja meg a szükséges ismereteket: játszva, aktív alkotófolyamatok során tanulják meg, hogyan hat rájuk a média.

Az oktatóközpont kialakítását végző debreceni székhelyű Viktor Team Kft. 68,4 millió forintból az irodaépület földszintjét, valamint első és második emeletét is átalakította, összesen 450 négyzetméteren. Néhány helyen nyílászárócserét végzett, valamint a belső álmennyezetet és a meglévő válaszfalakat lebontva, új gipszkarton falak és álmennyezet részek építésével új helyiségkiosztást hozott létre.

A debreceni Bűvösvölgyben rádió-, film- és híradóstúdiót is berendeztek, de külön foglalkozásokon ismerkedhetnek a diákok például az internet kockázataival. A program igazodik a nemzeti alaptantervben megfogalmazott törekvésekhez.

Az NMHH debreceni médiaértés-oktató központjába iskolai szervezésben várják a csoportokat Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyékből. Az érdeklődő pedagógusok a Bűvösvölgy honlapján juthatnak további információkhoz. A bűvösvölgyi látogatás ingyenes, az érkező csoportoknak térítésmentes szállítást is biztosít a hatóság - hangzott el a megnyitón.

Az NMHH 2014 májusában a budapesti Hűvösvölgyi úton nyitotta meg első, a médiaműveltség és -tudatosság erősítését célzó oktatóközpontját, amely azóta is nagy sikerrel üzemel. A megnyitás óta több mint 200 település több mint 17 ezer diákja látogatta meg az intézményt - mintegy harmaduk halmozottan hátrányos helyzetűként vagy halmozottan hátrányos helyzetű településről érkezett -, és vett részt a gyakorlott médiaértés-oktatók vezette foglalkozásokon.

Mi épül?építőipari cégekDebrecenoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés