2024.03.28, Csütörtök
Innovációs központot épít Győrben a legnagyobb magyarországi vasöntöde
(autopro.hu)

Innovációs központot épít Győrben a legnagyobb magyarországi vasöntöde

magyarepitok.hu

2017.02.17. 15:33 - Hegedűs Gergely

A Busch Hungária Kft. új egyedi technológiákkal és új öntödei termékekkel akarja növelni piaci részesedését.

Hirdetés

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította a Busch Hungária Kft. győri kutatási, fejlesztési és innovációs központjának létrehozásával összefüggő hatósági ügyeket – derült a ki a Magyar Közlönyből.

A győri Busch Hungária Kft. a német tulajdonú BPW csoport tagja, tevékenységi területe az öntvények gyártása, amit a haszongépjárműipar számára, főleg exportban értékesít. Az autopro.hu korábban arról számolt be, a Busch-Hungária 2017-ben egy fejlesztési központot kíván létrehozni, ami teljesen új alapokra helyezi jelenleg is nagyon erős innovációs aktivitást. A központ létrehozásával olyan új egyedi technológiák és öntödei termékek kerülnek kifejlesztésre, amivel a járműipari öntvény piacon további lehetőségek nyílnak.

Az autopro.hu által a legnagyobb hazai öntödeként leírt cég kamionok, autóbuszok számára gyárt főként kerékagyat, féknyerget és keréktartót gömbgrafitos öntvényből, aminek 8 százalékkal kisebb a fajsúlya, az előállítása is olcsóbb, emellett magas mechanikai szakítószilárdság és tartósság jellemzi. Ezek a paraméterek ideális kombinációt jelentenek haszongépjárműveknél. A győri öntöde alapanyagát a Magyarországon keletkező fémhulladék adja.

GyőrMi épül?autóiparüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés