2024.04.20, Szombat
Keszthelyen és Nagycenken is folytatódik a kastélyfejlesztés
(keszthely.hu)

Keszthelyen és Nagycenken is folytatódik a kastélyfejlesztés

magyarepitok.hu

2017.02.11. 09:59 - Hegedűs Gergely

A Festetics-kastélyban kiváltják a parkot kettészelő utat, a Széchenyi-kastélyegyüttes projektjébe a Méntelep fejlesztése is bekerült.

Hirdetés

A kormány határozatban rögzítette a nagycenki Széchenyi-kastélyegyüttes és a Festetics-kastély fejlesztésének anyagi feltételeit. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a nagycenki kastélyegyüttes a Széchenyi-kultusz ápolásának központjává válik, ennek érdekében folytatódik a rekonstrukciója. Erre a célra a költségvetésből 2017-ben 392 millió forintot biztosítanak.

A fejlesztési program részleteinek kidolgozásába a rendelet bevonja a Magyar Turisztikai Ügynökséget, emellett feladatként jelöli három nagycenki ingatlan állam által történő megvásárlását. A projektbe bekerült a nagycenki kastélyegyüttes részét képező Méntelep középtávú fejlesztésének koncepciójának kidolgozása is (a szükséges intézkedések és a forrásigények meghatározása).

A nagycenki kastély legutóbbi fejlesztéséről tavaly szeptemberben számoltunk be: Széchenyi születésnapján adták át a kastély Fertődi Építő által helyreállított kápolnáját.


Közel négymilliárdos beruházás Keszthelyen  

Ugyanebben a közlönyben jelent meg a keszthelyi Festetics-kastély fejlesztéseihez szükséges forrás biztosításáról szóló rendelet. A kormány határozata szerint a beruházásban a kastély parkjának helyreállítását, illetve a parkot kettészelő közút kiváltását végzik el. Ezekre a feladatokra 3,9 milliárd forintot jut a központi költségvetésből, ebből 2,1 milliárdot idén három részletben, a fennmaradó részt 2018-ban biztosítják.

A keszthelyi Festetics kastélyban tavaly áprilisban ért véget egy jelentős beruházás: a ZÁÉV és Westbau kivitelezésében a főépület, az évtizedek óta romos Amazon-szálló és a kastély pálmaháza is megújult.

Mi épül?KeszthelykastélyfelújításNagycenk

Hírlevél

Hirdetés