2024.04.20, Szombat
Sokoldalú sport- és rekreációs övezet születik Sárváron
sarvarvaros.hu

Sokoldalú sport- és rekreációs övezet születik Sárváron

MTI

2017.02.01. 15:10 - Antal Zsófia

Az építkezések első lépéseként kulturális- és sportközpont létesül, benne többek között mozival, bowlinggal, kosárlabda- és fallabdapályával, összesen több mint 3 milliárd forintból.

Hirdetés

Kulturális- és sportközpont épül a Vas megyei Sárváron - közölte Kondora István, a Rába-parti kisváros polgármestere (Fidesz-KDNP) szerdán. A kormány decemberi döntése alapján 2 milliárd 60 millió forintot biztosított az új többfunkciós létesítmény felépítésére, amelyhez az önkormányzat 1,1 milliárd forint saját erővel járul hozzá.

A csarnok alkalmas lesz nemzetközi szintű kézilabda-mérkőzések, továbbá kosárlabda-, futsal- és tollaslabdameccsek megrendezésére. Külön terem épül a létesítményben a birkózóknak és a karateszakosztálynak, ezeken kívül fitness- és konditerem, négypályás bowling, valamint két fallabdapálya is a sportolók és a látogatók rendelkezésére áll majd. A sportrendezvényekhez 600 fix ülőhelyet tudnak biztosítani, egyéb programoknál ez a küzdőtéren további 400 mobil ülőhellyel lesz bővíthető.

kép: sarvarvaros.hu

A polgármester hozzáfűzte: az épületben helyet kap egy 130 fős mozi- és konferenciaterem, illetve egy vendéglátóegység is. A szomszédban a közeljövőben skatepark, atlétikai pálya, valamint szabadtéri kézi-, kosárlabda- és teniszpályák épülhetnek, így az egykori téglagyár környéke egy olyan sport- és rekreációs övezetté válhat, amelyről régóta álmodnak a sárváriak.

A kulturális- és sportközpont építése várhatóan 2018 második felében fejeződik be.

Mi épül?sportberuházásoksportcsarnokmoziSárvár

Hírlevél

Hirdetés