2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Új épületszárnnyal nyerte vissza régi funkcióit a kiskunfélegyházi kórház
(felegyhazikozlony.hu)

Új épületszárnnyal nyerte vissza régi funkcióit a kiskunfélegyházi kórház

mti

2017.02.22. 09:49 - Hegedűs Gergely

Az intézmény régi ebédlője helyére építették fel az új szárnyat, bővítették a szakrendeléseket, és megújult a röntgenpark.

Hirdetés

Átadták a Bács-Kiskun Megyei Kórház kiskunfélegyházi telephelyének 1,3 milliárd forintból épített új épületszárnyát. A beruházásról Svébis Mihály, az intézmény főigazgatója számolt be.

A kórház infrastrukturális beruházásra és gépparkfejlesztésre több mint 600-600 millió forintot költhetett. Az összegből az intézmény régi ebédlőjének és mosdóinak helyére építették fel az új épületszárnyat, bővítették a szakrendeléseket, megteremtették az egynapos sebészet és belgyógyászat legmodernebb feltételeit, valamint megújult a röntgenpark is. „Ezzel a korábbinál sokkal több beteg magasabb szintű ellátása történhet meg helyben” – fogalmazott a vezető.


A város rendelői is megújúlnak

Az átadón Mészáros János, helyettes államtitkár elmondta, a mostani beruházásnak is köszönhetően a kórházban beindulhat az egynapos sebészet, a belgyógyászati nappali ellátás 12 ággyal. Ugyanakkor sikerült megteremteni a 24 órás sürgősségi betegellátás feltételeit is. Hangsúlyozta, a kórház a 2012-ben, állami tulajdonba kerülésekor elveszített ellátási formáit mára visszakapta.

Csányi József (Nemzeti Fórum), Kiskunfélegyháza polgármestere elárulta, dolgoznak egy olyan program létrehozásán, amely a háziorvosi rendelőket fejlesztené. A tervek szerint erre még az idén több tízmillió forintot fordíthat a város.

Lezsák Sándor (Fidesz), az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője az ünnepségen elmondta: az elmúlt öt évben országos szinten mintegy 332 milliárd forintot fordíthattak a kórházak fejlesztésekre.

kórházfejlesztésMi épül?Kiskunfélegyháza

Hírlevél

Hirdetés