2024.03.29, Péntek
Új húsfeldolgozó üzem nyílik Abaújszántón
(illusztráció)

Új húsfeldolgozó üzem nyílik Abaújszántón

kozbeszerzes.hu

2017.02.27. 12:55 - Antal Zsófia

A Borsod megyei településen közel 100 millió forintból létrejövő sertésfeldolgozóval elsősorban az önkormányzati konyhákat szeretnék ellátni, de piacra is termelnek majd.

Hirdetés

Abaújszántó önkormányzata húsfeldolgozó üzemmé alakíttatja a Dózsa György úton található, már meglévő csarnoképületet. A négy beérkezett ajánlat közül a nyertes, nettó 99,5 millió forintos ajánlatot egy helyi cég, az ELIX-BAU-2000 Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. adta.

A 60 méter hosszú és 10 méter széles könnyűszerkezetes csarnokban az ott található zöldségfeldolgozó üzem részleges felhasználásával egy heti 500-600 kg sertéshús feldolgozására alkalmas üzem létesítése a cél. A polgármesteri hivatal dolgozói által felnevelt sertéseket a helyi vágóhídon levágják, innen hűtőkocsin érkezik majd a hús félbevágott sertés formájában.

Az üzemből elsősorban a polgármesteri hivatal által üzemeltetett konyhákat kívánják ellátni, a gyermekotthonoktól kezdve a bentlakásos idősek otthonáig. Emellett minőségi hústermékekkel kívánnak a piacra lépni, főként füstölt áru és egyéb töltelék áru formájában (hurka, kolbász, abárolt szalonna).

A kialakítás során az épület jelenlegi, négy egységből álló tagozódását meghagyják, de további válaszfalakat építenek új gépészeti technológiával együtt. Az ingatlanon belüli, makadám burkolattal ellátott közlekedőket, járó felületeket mosható aszfalt-, valamint csúszásmentes sav és lúgálló burkolattal látják el. Az üzem megfelelő közművekkel történő ellátása, illetve ezek bővítése szintén a kivitelező feladata. A hűtőkamrákat hőszigeteléssel és csempével látják el.

Mi épül?építőipari cégekélelmiszeriparüzemfejlesztésAbaújszántó

Hírlevél

Hirdetés