2024.04.24, Szerda
Üzleti parkkal aknázná ki Monor az M4-essel nyíló lehetőségeket
(illusztráció)

Üzleti parkkal aknázná ki Monor az M4-essel nyíló lehetőségeket

vecsesihirek.hu

2017.02.23. 09:48 - Hegedűs Gergely

Közterületek, utak, járdák, oktatási épületek és a városi szakrendelő fejlesztése is az idei tervek közt van Monoron, akárcsak a multifunkcionális sportcsarnok átadása.

Hirdetés

Zsombok László polgármester a Gemini Televízióban adott interjúban foglalta össze a Monoron 2017-ben várható beruházásokat. A vecsesihirek.hu cikke alapján az alábbi projektekre lehet számítani.

  • Az elmúlt évek egyik legnagyobb monori építkezése, a városi sportcsarnok kivitelezése. Az idei év végére kell átadni a kormány támogatásából épülő multifunkcionális csarnokot, melynek kivitelezési szerződését január utolsó napjaiban írták alá.
  • Egy előkészítési szakaszban lévő terv a 4-es számú gyorsforgalmi út építéséhez kötődik. Az útépítés után ugyanis számítani lehet egy olyan vállalkozói érdeklődésre, mely szükségessé teszi az üzleti infrastruktúra fejlesztését. „Ez nem kimondottan egy ipari park terveit jelenti, hanem egy olyan üzleti park, üzleti terv összeállítását, mellyel meggyőzhetőek az érdeklődő befektetők, arról, hogy érdemes Monoron telephelyet kialakítaniuk” – fogalmazott a városvezető.
  • Állami támogatásból újul meg a Petőfi utcában, az egykori kisegítő iskola épülete. Az épület eredeti állapotának helyreállítását célzó munkák után ez az épület ad majd otthont a Tankerületi Központnak.
  • A környező közterületek is megújulnak majd: a Petőfi Sándor utca Virág utca és Széchenyi utca közötti szakaszán díszkővel és térburkolattal ellátott, parkosított környezet kialakítása a cél. A támogatás további részét városszerte útépítésekre szeretné fordítani a városvezetés.
  • Több hónapja zajlanak a tárgyalások a monori szakrendelő felújításáról. Ha a Bajcsy-Zsilinszky Kórház fenntartásában működő intézmény megújítására tett tervek megvalósulhatnak, akkor akár már idén elkezdődhet a régóta várt fejlesztés az évente közel 200.000 beteget fogadó intézményben.
  • Szintén pályázatot nyújtott be a város a Balassi Bálint utca aszfaltozására: a Klapka és a Lőcsei utca közötti szakasz az év második felében készülhet el.
  • Az elmúlt két évhez hasonlóan közel 20-20 millió forintot tervez költeni az önkormányzat a járdák építésére és az iskolai vizesblokkok felújítására. Az összeghatár megállapításánál idén is fontos szempont, hogy a kivitelezési munkákra helyi vállalkozók pályázhassanak.
  • Korábbi döntés volt négy gyalogátkelőhely kialakítása a városban, ezek megvalósítására az idei év első felében lehet számítani.
Mi épül?ipari parkMonor

Hírlevél

Hirdetés