2024.04.20, Szombat
Egy pincéből indulva lett sikeres a debreceni gépészeti cég
(civishir.hu)

Egy pincéből indulva lett sikeres a debreceni gépészeti cég

mti

2017.03.10. 09:47 - Hegedűs Gergely

Új csarnokot avatott a Zolend Kft., mely nyolc év alatt fejlődött jelentős exporttal bíró középvállalattá.

Hirdetés

Négyezer négyzetméteres új gyártócsarnokot épített a debreceni Zolend Kft. a helyi vállalkozói parkban. A magyar tulajdonú vállalat 200 millió forintos, banki hitelből valósította meg a beruházást, ami 180 főre emelte a foglalkoztatottak számát a gépészeti cégnél.

A Zolend tevékenysége kiterjed komplex technológiai, gépészeti rendszerek generál kivitelezésére, egyedi berendezések tervezésére, gyártására, telepítésére és karbantartására is. Gyártanak egyebek mellett szűrőrendszereket, szállító berendezéseket, nyomástartó edényeket, tartályokat, szeparátorokat, hőcserélőket, csőrendszereket, és különféle keverő berendezéseket.


Angol és német telephelye is van a vállalatnak

A cég két ügyvezetője, Sólyom Zoltán és Zsigmond Endre 2009-ben egy debreceni családi ház pincéjében indította gépészeti vállalkozását, mára a járműipar területén olyan márkák beszállítóivá váltak, mint a Jaguár, a Land Rover vagy a BMW.

De nem csak az autóiparban léptek nagyot, az energetika, a vegyipar, az élelmiszeripar és az olajipar területén is komoly nagyvállalatok beszállítójaként működnek. Termékeikkel és szolgáltatásaikkal Európa szinte valamennyi országa mellett jelen vannak az Amerikai Egyesült Államokban és Kínában is, Nagy-Britanniában és Németországban pedig telephelyük működik.


Innovatív, versenyképes és magyar

A vállalat árbevétele tavaly meghaladta a kétmilliárd forintot, az idei terv pedig két és félmilliárd forint elérése. A múlt évben 350 millió forint eredményt értek el, hasonló nagyságrendű az idei eredménytervük is.

Az új csarnok avatásán Miklóssy Ferenc, a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara elnöke arról beszélt, kevés Magyarországon a versenyképes, innovatív középvállalat. Ezért különösen jelentős, hogy a magyar tulajdonú, ebbe a kategóriába tartozó Zolend a megalakulása óta eltelt nyolc évben jelentős exporttal rendelkező vállalkozássá fejlődött.

Mi épül?Debrecenautóiparüzemépítésgépgyártás

Hírlevél

Hirdetés