2024.04.20, Szombat
Három újabb soproni nagyberuházást jelentettek be
kisalfold.hu

Három újabb soproni nagyberuházást jelentettek be

MTI

2017.03.01. 12:14 - Antal Zsófia

Parkolóház épül az Árpád utcában és megújul két forgalmas közterület, a Paprét és a Széchenyi tér is. A három beruházás kétmilliárd forint uniós támogatásból valósul meg.

Hirdetés

Az önkormányzat közölte, hogy az Árpád utcában négyszintes parkolóház épül, amelyben csaknem 250 személyautó és 24 motorkerékpár fér el. A létesítményt 7 elektromos töltővel is felszerelnék. A tervek alapján a parkolóházban automata rendszer segíti majd a járművel ki- és behajtását. Az épületet lamellás burkolat takarja majd, amely fényáteresztő és biztosítaná a szellőzést is.

A Paprét megújításával a park belső területén megszűnne a parkolás és a gépjárműforgalom, vagyis ez a zöldterület visszakapja eredeti szerepét. A parkban játszótér is helyet kap.

 

A Széchenyi tér látványterve (kép: kisalfold.hu)

A sokszor átépített, forgalmas Széchenyi tér megújulása után jobban idézi majd az eredeti állapotát. A meglévő fasorokat kiegészítik, a belső teret pedig sövény választja majd el a forgalmi sávoktól.

A projektek közbeszerzési eljárása várhatóan még az idén elkezdődik.

Sopronban párhuzamosan még több projekt zajlik: az elmúlt héten jelentették be a West üzletház területének rendezését és a történelmi belváros megújítását is.

Mi épül?parkolókközterekSopronközpark

Hírlevél

Hirdetés