2024.03.28, Csütörtök
Idősotthont alakítanak ki Tiszaújvárosban
maps.google.com

Idősotthont alakítanak ki Tiszaújvárosban

kozbeszerzes.hu

2017.03.14. 15:04 - Antal Zsófia

2018-tól működik majd a meglévő Ezüsthíd gondozóház felújításával és a szomszédos épület bővítésével létrejövő otthon, melyet Borsod megyei cégek kiviteleznek.

Hirdetés

Tiszaújváros önkormányzata 2018. január 1-től a Bartók Béla út 5. szám alatti épületben 20 férőhelyes idősek otthonát kíván működtetni, 6 férőhelyes demens részleggel. A létesítmény a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ kereteibe tartozik majd.

A beruházást irányító Tiszaújvárosi Intézményműködtető Központ három céget bízott meg a kivitelezéssel. A Bartók Béla út 1-3. szám alatt lévő Ezüsthíd Gondozóház felújítási munkáit a harsányi székhelyű JD Bau 2014 Kft. és a miskolci Titán Service Kft. közös ajánlattevők végzik, 8,8 millió forintból. A Bartók Béla út 5. szám alatti épületrész bővítését pedig a szintén miskolci Középület és Lakásépítő Zrt. feladata, ez a beruházás nagyobb volumenű része, költsége nettó 98,4 millió forint.

Az otthonban egy- és kétágyas szobák kerülnek kialakításra a kapcsolódó vizesblokkokkal, szintenkénti nővérszobával, tiszta textil raktárral, társalgóval. Létrejön egy demens és egy ápolási részleg, valamint egy orvosi szoba. A dolgozók részére öltöző blokk, valamint a meglévő kisméretű mosodai részleg helyett új épül ki. A jelenlegi adminisztratív, irodai helyiségek száma is bővül. Megtörténik az akadálymentesítés és a teljes körű festés-mázolás.

Mi épül?építőipari cégekközintézményekTiszaújváros

Hírlevél

Hirdetés