2024.03.29, Péntek
Ismét várja a látogatókat a felújított jánossomorjai tanuszoda
janossomorja.hu

Ismét várja a látogatókat a felújított jánossomorjai tanuszoda

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.03.29. 11:50 - Antal Zsófia

Újra használható a szigetelési, szellőzési hibák miatt tavaly bezárt létesítmény, melynek felújítása 50 millió forintba került.

Hirdetés

Bella Sándor, a Városüzemeltető és Műszaki Ellátó Szervezet igazgatója az újranyitás kapcsán elmondta, hogy a 2003-ban épült tanuszoda vizesedésének okát eleinte nem találták. Végül 2013-ban szakértő bevonásával állapították meg, hogy a váz belső burkolatának készítésekor rosszul rakták fel a rétegrendeket, ezért a szigetelés átvizesedett és fennállt a veszélye, hogy a darabjai lepotyognak.

A medencét védőhálóval megpróbálták használhatóvá tenni, de kiderült, hogy a rögzítő csavarok is kiszakadhattak volna a falból. Mindezek alapján az önkormányzat 2016 februárjában élet- és balesetveszélyessé nyilvánította és bezárta az uszodát - mondta a városüzemeltetési intézményvezető. Közlése szerint annak idején nem csak a szigetelési rétegeket vitték fel rossz sorrendben, de a szellőzőrendszert is alultervezték, így mindkettő cserére szorult.

A létesítmény felújítását a kormányzat 30 millió forinttal támogatta - közölte Bella Sándor. A tendert két mosonmagyaróvári cég, az Óvár Építőipari Kft. és a HI Épületgépész Kft. nyerte, a munkát a múlt év őszén kezdték meg. A régi burkolat lebontása, az új szigetelés felépítése, valamint a szellőzőrendszer gépészeti cseréje mintegy ötven millió forintba került.

A helyi iskolások úszásoktatása már elkezdődött a 11x25 méteres medencében, amelyet a tervek szerint a közeljövőben délutánonként igénybe vehetnek felnőttek is.

Mi épül?építőipari cégekJánossomorja

Hírlevél

Hirdetés