2024.03.19, Kedd
Kétszintes gyártócsarnokkal bővített a felsőtárkányi nyomtatott áramkör gyártó
(kép: eurocircuits.com)

Kétszintes gyártócsarnokkal bővített a felsőtárkányi nyomtatott áramkör gyártó

mti, magyarepitok.hu

2017.03.30. 11:34 - Hegedűs Gergely

Az Eurocircuits Kft. a 2000 négyzetméteres gyártócsarnok felépítése mellett új gyártóberendezésekbe is beruházott.

Hirdetés

Mintegy 500 millió forint pályázati forrást felhasználva, 994 millió forintból bővítette felsőtárkányi üzemének kapacitását az Eurocircuits Nyomtatott Áramkör Gyártó Kft. A proto- és kissorozatú nyomtatott áramkör gyártására specializálódott vállalkozásnak a magyar állam 497 millió forint támogatást nyújtott a cég tájékoztatója szerint.

A projektben az Eger melletti településen új, kétszintes, 2000 négyzetméteres gyártócsarnok épült, emellett a társaság 17 új, korszerű gyártóberendezést, valamint két targoncát vásárolt.

Az Eurocircuits Kft. 16 rétegig gyárt nyomtatott áramköröket, kisszériás, egyedi megrendelések alapján. A rövid, akár egynapos gyártási határidejű egyedi nyomtatott áramkörök piacán a vállalat meghatározó szereplő Magyarországon és Európában egyaránt. A nyilvános cégadatok szerint a Eurocircuits Kft.-nél 2016. decemberében 157-en dolgoztak, éves nettó árbevétele pedig 2015-ben megközelítette a 12 millió eurót.

Az Eurocircuits Belgiumban jött létre 1991-ben, a cégcsoport ma kétszáz főt alkalmaz Belgiumban, Németországban, Magyarországon és Indiában. Ezenfelül értékesítéső cégei vannak Franciaországban, Németországban és Svájcban, valamint értékesítési irodái Olaszorországban és az Egyesült Királyságban. Évente mintegy 90 ezer rendelésre gyártanak közel 10 ezr aktív vevő részére.

Mi épül?csarnoképítésFelsőtárkány

Hírlevél

Hirdetés