2024.04.20, Szombat
Nagy lépéssel folytatódik a gyógyszeripar terjeszkedése Gödöllőn
godollo.hu

Nagy lépéssel folytatódik a gyógyszeripar terjeszkedése Gödöllőn

MTI

2017.03.13. 12:47 - Antal Zsófia

18 milliárd forintos beruházásba kezd a GSK, kibővülő üzemében vakcina komponenseket gyárt majd. A fejlesztés 104 munkahelyet teremt.

Hirdetés

A GlaxoSmithKline (GSK), a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari cége a tavaly átadott gyár után most újabb jelentős, mintegy 18 milliárd forintos beruházást hajt végre Gödöllőn – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn. A fejlesztés során, melyet a kormány 1,8 milliárd forintos készpénz-támogatásban részesít, a raktárkapacitás bővítése és egy új gyógyszeripari alapanyaggyártó üzem építése történik meg.

Christopher Hunley, a GSK Biologicals Kft. és a GSK gödöllői gyárának igazgatója elmondta: a fejlesztés eredményeként a magyarországi gyár tevékenysége kiegészül, és a korábbihoz képest újabb felhasználási területre állít majd elő diphteria és tetanusz vakcina komponenseket, így alkalmazkodik a védőoltások iránti növekvő kereslethez.

Mindez lehetővé teszi azt, hogy a GSK Gödöllőn előállított termelési értéke háromszorosára emelkedjék, és rövid időn belül komoly technológiai fejlesztések is lesznek. A gödöllői gyár stratégiai szerepe tovább erősödik a GSK hálózatán belül, ráadásul a beruházásnak köszönhetően 104 új munkahely jön majd létre.

Mi épül?üzemfejlesztésgyógyszeriparGödöllő

Hírlevél

Hirdetés