2024.03.19, Kedd
Olimpia nélkül is megépül a Galvani híd

Olimpia nélkül is megépül a Galvani híd

magyaridok.hu

2017.03.29. 09:26 - Hegedűs Gergely

A Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér kötött pályás kapcsolata és az M1-es, M7-es autópálya háromsávosítása is megvalósul.

Hirdetés

Az NFM közlekedési ügyekért felelős államtitkára a Magyar Időknek nyilatkozva arról számolt be, hogy az olimpiára tervezett közlekedési projektek folytatódnak. Homolya Róbert elmondta, a kormány múlt héten hozott erről döntést.

Ennek értelmében:

  • kiépül a kötött pályás kapcsolat a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre;
  • háromsávosra bővül az M1-es és M7-es autópálya;
  • továbbá megépül a fővárosi Galvani úti híd a Duna felett.

Az említett fejlesztések jelenleg az előkészítés szakaszában vannak, ha ezzel a munkával végeznek, akkor lehet döntéseket hozni a megvalósításról és a finanszírozásról.


Budapest két főpályaudvara is megújul

Az államtitkár megerősítette a kormány – már korábban jelzett - szándékát a Nyugati és a Keleti pályaudvar felújítására. A pénz megvan a tervek elkészítésére, az előkészítési munka zajlik, várhatóan két év múlva hoznak majd döntést a kivitelezésről és az ahhoz szükséges forrásról.

A tervezők feladata nemcsak a történelmi épületek rekonstrukciója, hanem a nagy pályaudvarok beillesztése is a főváros közlekedési rendszerébe. A Nyugati esetében mindezeken túl fel kell újítani a forgalomirányító rendszert, hogy megnövekedjen a pályaudvar áteresztőképessége.

A teljes interjú itt olvasható.

Mi épül?hídépítésM1-es autópályaM7-es autópálya

Hírlevél

Hirdetés