2024.03.28, Csütörtök
Parkolóból közösségi térré válik a szombathelyi Berzsenyi tér
mapio.net

Parkolóból közösségi térré válik a szombathelyi Berzsenyi tér

MTI

2017.03.18. 13:36 - Antal Zsófia

November végére nem csak a belvárosi tér és környéke, hanem az ivóvízhálózat és az elektromos hálózat is megújul, összesen 1,1 milliárd forintból.

Hirdetés

Hétfőn megkezdődik Szombathely belvárosában a Berzsenyi tér és több környékbeli utca átépítése. Az 1,1 milliárd forintos kormányzati támogatásból a Szent Márton-terv keretében megvalósuló fejlesztés kivitelezési munkálatai várhatóan november végéig tartanak - közölte Puskás Tivadar, a vasi megyeszékhely polgármestere pénteken.

A polgármester elmondta, hogy a tér jelenleg leginkább parkolóként funkcionál, azonban most egy új találkozási hely alakulhat ki, padokkal, szökőkúttal. Az átalakítás során 55 parkolóhely szűnik meg, de ígérete szerint ezek pótlására a Szily János utcában, a Széchenyi utcában, a Hollán Ernő utcában, valamint a Kőszegi utcai tömbbelsőben ennél több új parkolót alakítanak ki.

Hegyi Zoltán, a kivitelező Swietelsky - Alpok Terra konzorcium képviselője elmondta: az építkezés során több mint 16 ezer négyzetméternyi járdát és térburkolatot cserélnek ki, betonoznak le, megújul a teljes ivóvízhálózat, a csapadékvíz-elvezetés és az elektromos hálózat.

Az építkezést négy ütemben végzik, hogy az minél kevésbé zavarja a belváros forgalmát és a városrész lakóit, de ennek ellenére időszakosan több helyen is kénytelenek lesznek korlátozni a járműforgalmat, illetve átmenetileg a parkolás is nehezebbé válik.

Swietelsky Magyarország Kft.Mi épül?építőipari cégekcsatornaépítésivóvízSzombathelyjárdafelújításparkolók

Hírlevél

Hirdetés