2024.03.28, Csütörtök
Szekszárd ivóvízhálózatát bővíti a Duna Aszfalt
(illusztráció)

Szekszárd ivóvízhálózatát bővíti a Duna Aszfalt

mti, magyarepitok.hu

2017.03.16. 11:32 - Hegedűs Gergely

A kilenc kilométernyi új vezeték lefektetésével Ózsákpuszta, Józsefpuszta és Kendergyár fogyasztói is bekapcsolódnak a városi hálózatba.

Hirdetés

Ivóvízvezetéket építenek ki három, Szekszárdhoz tartózó külterületen. A kivitelező Duna Aszfalt Kft. és a közműszolgáltató ERÖV Zrt. kilenc kilométer új vezetéket fektet le, amelyen keresztül a városi hálózatról látják el Ózsákpuszta, Józsefpuszta és Kendergyár fogyasztóit, így 144 ember juthat egészséges ivóvízhez.


Eddig ihatatlan volt a víz a vastartalma miatt

A fejlesztést egy 880 millió forintos vízügyi beruházás részeként 80 millió forintból valósítják meg, a munkák nyár elejére fejeződnek be. A forrást 680 millió forintos európai uniós támogatás és kétszázmillió forint hazai pénz biztosítja.

Ács Rezső polgármester sajtótájékoztatóján kiderült, a pusztákon élő családok jelenleg egy magántulajdonú mezőgazdasági telep hálózatáról jutnak ingyen ivóvízhez. A víz vastartalma azonban esetenként ötszörösen meghaladja a literenként 0,3 milligrammos minőségi határértéket, ezért ásványvizet isznak. 


A faddi Duna-part nyolc kútja látja el a várost

Artim Andrásné, az ERÖV Zrt. vezérigazgatója a sajtóeseményen arra emlékeztetett, hogy a teljes, 880 millió forintos projektben egy, már próbaüzem alatt álló előülepítő rendszert építettek ki, amelynek köszönhetően tartósan alacsony Duna-vízállás esetén is biztonságosan ellátható ivóvízzel Szekszárd. A projektben emellett 780 köbméterrel növelik a vízbázis tárolókapacitását, amely így 1930 köbméterre bővül.

A tolnai megyeszékhelyen 2015-ben szintén a Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében több mint hatmilliárd forintból építettek ki új vízbázist, ami a faddi Duna-parton fúrt nyolc parti szűrésű kúttal látja el a várost. A mostani beruházás ezt bővíti.

Duna Aszfalt Zrt.Mi épül?ivóvízSzekszárdvízgazdálkodás

Hírlevél

Hirdetés