2024.04.20, Szombat
Tízezer négyzetméteres gyárat épít Kecskeméten a német autóipari cég
(illusztráció - erlingklinger.de)

Tízezer négyzetméteres gyárat épít Kecskeméten a német autóipari cég

mti

2017.03.17. 15:05 - Hegedűs Gergely

A jelentős mértékben automatizált üzemben műanyagbefecskendező gépekkel gyártanak majd hővédőpajzsokat.

Hirdetés

Mintegy 21 millió eurós (6,5 milliárd forint) beruházással épít új gyárat Kecskeméten a német ElringKlinger. Az autóipari beszállító cég több év alatt 700 új munkahelyet teremt. Az új üzemben gépjárművek alkatrészeihez hővédőpajzsokat gyártanak majd, műanyagbefecskendező gépekkel. A sorozatgyártás 2017 végére elindul a nagymértékben automatizált, 10 ezer négyzetméteres termelőüzemben.


Az infrastruktúra és az oktatás sokat nyomott a latban

A projekt sajtótájékoztatóján a vállalat pénzügyi igazgatója, Thomas Jessulat emlékeztetett, a cég hosszú ideje jelen van Kecskeméten, így jól ismerik a régiót. „A jó infrastruktúra, a nemzetközi vasúthálózat közelsége és a kiváló oktatás miatt választottuk a helyet” – árulta el a vezető.

A baden-württenbergi székhelyű ElringKlinger Group a zöld technológiákra fókuszál a károsanyagkibocsátás csökkentését szem előtt tartva. A társaság 2015-ben 1,5 milliárd euró értékesítési árbevételt ért el az egy évvel korábbi 1,3 milliárd euró után. A cég adózott eredménye ugyanekkor 95,8 millió euró volt a 2014-es 110,6 millió eurót követően.

 

Közel 700 milliárdos forrás élénkíti Kecskemét gazadaságát

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, a német cég az ipari park működtetésével már 25 éve ápol jó kapcsolatot a várossal: „Ezt koronázzák meg a jövő technológiáját képviselő gyár építésével.”

A városvezető elmondta, az elmúlt években Kecskeméten a nemzetközi működőtőke és vállalati tőke 500 milliárd forint (1,6 milliárd euró) értékben fektetett be, ehhez társul egy csaknem 200 milliárd forintos (650 millió eurós) kormányzati és önkormányzati saját erős fejlesztési forrás.

Mi épül?Kecskemétautóipar

Hírlevél

Hirdetés