2024.03.28, Csütörtök
8 ezer négyzetméterrel bővült Békéscsaba csomagolóipara

8 ezer négyzetméterrel bővült Békéscsaba csomagolóipara

mti, magyarepitok.hu

2017.04.26. 14:42 - Hegedűs Gergely

A Flexilog második üzemét is felépítette a hazai szinten legtöbb nyomdaipari és csomagolóipari vállalattal bíró városban.

Hirdetés

Befejeződött az osztrák tulajdonosi háttérű nyomdaipari, csomagolóanyag-ipari M-FlexiLog Kft. beruházása Békéscsabán. A projekt zárásáról a vállalat ügyvezető igazgatója számolt be az MTI-nek.


Négy év alatt az árbevétel négyszerezése a cél

Kása István elmondta, a tavaly nyáron indult zöldmezős beruházásban felépült a 3500 négyzetméteres raktár és a 4500 négyzetméteres gyártóbázis összesen 1,6 milliárd forintból. Emellett beszereztek négy nagy teljesítményű flexibilis, csomagolóanyagot gyártó gépsort is összesen 900 millió forintért. Az új gyártóbázison május 2-án indul a munka.

Az újonnan létrehozott üzem gyártókapacitását évi 40 millió négyzetméternyi csomagolóanyag gyártására tervezik. A fejlesztés megerősíti a cég beszállítói pozícióját az európai élelmiszeripari, vegyipari, édesipari középvállalatok körében. Idén 1,2 milliárd forintos árbevétel elérését valószínűsítik, ezt öt éven belül ötmilliárdra növelnék. A terveik szerint az export aránya az árbevételen belül eléri a 70 százalékot.

A cég 120 új munkahely teremtését vállalta 2020-ig. Harmincöt embert már felvettek, idén év végéig várhatóan hetvenre bővül a dolgozók létszáma.

A beruházáshoz a kormány 922 millió forintos támogatást nyújtott, 778 millió forintot a cég fedezett, 1,6 milliárdot pedig az MNB hitelprogramjából merített.


Hamarosan a képzés is tovább erősödik

Az M-FlexiLog Kft. az ausztriai székhelyű Marzek-csoport tagvállalata. A Marzek - Kner-csoport Békéscsabán a második üzemét építette fel, 2005 óta 205 munkahelyet teremtettek a városban. A kft. a régió legnagyobb és legrégebbi munkáltatójának számít. Jelenleg több mint 300 alkalmazottat foglalkoztat, a mostani beruházás előtt ötmilliárd forint értékben hajtott végre fejlesztést.

Békéscsaba csomagolóipar-nyomdaipar szempontjából meghatározó szerepben van, Itt működik az ország a legtöbb ilyen vállalkozása. A modern városok program keretében a városban egymilliárd forintos nyomdaipari tudás- és képzőközpont létesül, ezzel erősítik a trendet, miszerint az ország nyomdaipari szakembereinek egynegyede Békéscsabán végez.

Mi épül?Békéscsabanyomdaipar

Hírlevél

Hirdetés