2024.03.28, Csütörtök
Akadálymentessé válik a hűvösvölgyi villamosvonal
2.kerulet.ittlakunk.hu

Akadálymentessé válik a hűvösvölgyi villamosvonal

ted.europa.eu

2017.04.09. 20:34 - Antal Zsófia

A BKK Zrt. emellett számos egyéb fejlesztést és felújítást tervez a II., a VIII. és a X. kerületben.

Hirdetés

Az európai közbeszerzések oldalán (TED) jelent meg a felhívás, mely szerint a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. már az engedélyezési és kiviteli terveket készítteti több, a 2017-es és 2018-as év során felújítandó szakaszra.

A II. kerületben tervezett munkák során megújul a Szent János kórház és Hidász utca között a Szilágyi Erzsébet fasor főpályája és szervizútja, valamint az itt található osztatlan gyalogos-kerékpárút. Szintén megújul a Budakeszi út Kuruclesi út és városhatár közötti szakasza, ahol útszélesítéssel buszsávot is kialakítanak.

A hűvösvölgyi villamosvonalon a Nyúl utca, a Városmajor (Hűvösvölgy irányú), a Szent János kórház, a Budagyöngye és az Akadémia villamosmegállók egységes arculatot kapnak. Szintén megújulnak a Kelemen László utca, Vadaskerti utca, Völgy utca, Heinrich István utca, és Hűvösvölgy megállók, ez utóbbiakat akadálymentessé is teszik. A felújításnak szintén célja a hűvösvölgyi végállomás kapacitásának növelése, a pálya és a felsővezeték hálózat átalakításával.

A X. kerületben a Vajda Péter utca, a Fertő utca, a Basa utca, valamint a Kőér utca Vak Bottyán út és Cserkesz utca közötti szakasza újul meg, és a 100-as vasútvonalnál megvizsgálják egy különszintű keresztezés kialakításának lehetőségét is.

Megújulnak még a VIII. kerületi Orczy tér és Dobozi utca, valamint a csatlakozó Magdolna utca és Baross utca torkolatai.

Mi épül?villamoshálózat fejlesztésútfelújításII. kerületX. kerületJózsefvárosBKK

Hírlevél

Hirdetés