2024.03.28, Csütörtök
Az MLSZ budapesti focipályafejlesztési programot indított
Labdarúgóedzésre érkezik egy gyerek a pestszentlőrinci Vilmos Endre Sportcentrumban 2017. április 27-én. (fotó: MTI)

Az MLSZ budapesti focipályafejlesztési programot indított

MTI

2017.05.01. 08:24 - Antal Zsófia

Az első együttműködési megállapodást csütörtökön, a XVIII. kerületi önkormányzattal írták alá.

Hirdetés

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) adatai szerint az 1950-es években 273 futballpálya volt Budapesten, de ez 2011-re alig több mint százra csökkent, pedig a regisztrált játékosok közel egynegyede fővárosi lakos. A Budapesti Pályafejlesztési Program célja, hogy a gyermek és amatőr labdarúgás számára megteremtse a szükséges feltételeket a fővárosban.

A programot elindító sajtótájékoztatón elhangzott, hogy keretében - az igények előzetes felmérése alapján - várhatóan minden kerületben épül, vagy újul meg pálya a fővárosban. A tulajdonosoknak mindössze tízszázalékos önrészt kell vállalniuk, továbbá biztosítani a terület előkészítését.

 

Első lépésként Pestszentlőrincen és Pestszentimrén három pálya újul meg

A XVIII. kerületben a Vilmos Endre Sportcentrumban az élőfüves pályát felújítják, illetve egy műfüveset hoznak létre világítással. A Gergely utcai - jelenleg használaton kívüli - sportpályán megújul az élőfüves nagypálya és négy öltözővel bővül, míg a Deák Ferenc Bamba Sportcentrumban szintén öltözőket építenek.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint nagyjából 150 millió forinttal járul hozzá a három sporttelepen végbemenő munkálatokhoz, de szükség is van az új pályákra, mert a kerületben hat amatőr egyesület működik.

 

Studniczky Ferenc, az MLSZ Budapesti Pályafejlesztési Programjának igazgatója (b2) és Ughy Attila, a XVIII. kerület polgármestere (b3) kezet fog, miután aláírták a program első együttműködési megállapodását a kerületi városházán 2017. április 27-én. Mellettük Gundel Takács Gábor, a program társadalmi igazgatója (b) és Lévai István Zoltán alpolgármester. (fotó: MTI)

 

„A hitelesített nagypályák mindössze hat százaléka van Budapesten, miközben az igazolt labdarúgó 24 százaléka fővárosi, azaz itt a legkisebb az egy főre jutó pályák száma” – mondta Gundel Takács Gábor, az MLSZ budapesti igazgatóságának társadalmi elnöke, aki hozzátette, a XXI. században, ha a gyerekeknek nincs megfelelő sportolási lehetősége, könnyedén találnak más elfoglaltságot.

A közeljövőben újabb megállapodások aláírása valószínűsíthető a kerületek önkormányzataival.

Mi épül?sportberuházásokPestszentimrePestszentlőrinc

Hírlevél

Hirdetés