2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Bővítette Vas megyei üzemét a magyar patrongyártó
maps.google.com

Bővítette Vas megyei üzemét a magyar patrongyártó

MTI

2017.04.05. 10:08 - Antal Zsófia

A Liss 3600 négyzetméteres csarnokot épített, ahol modern technológiát telepít és 45 új embernek ad majd munkát.

Hirdetés

2 milliárd forintos beruházást hajt végre a gázzal töltött patronokat gyártó Liss Kft. A Vas megyei Répcelakon egy 3600 négyzetméter alapterületű új csarnokot építettek, és teljesen új, minden munkafázist érintő gyártási technológiát telepítenek. Az alkalmazott új technológia része egy zárt rendszerű mosó is, amely sokkal környezetkímélőbb, mint amit eddig használtak. A cég 326 embert foglalkoztat, a beruházással legalább 45 új munkahelyet teremtenek.

A korszerűbb termelést szolgáló technológia próbaüzeme már zajlik - közölte Érdi Zoltán tulajdonos, ügyvezető-igazgató. Elmondta: az új üzem kapacitása első körben még nem lesz teljes, további bővülésre is van lehetőség. A fejlesztések folyamatosak, legyen szó új termékekről, a minőség javításáról, vagy kapacitásnövelésről.

A patrongyártás 1960-ban kezdődött Répcelakon a Szénsavtermelő Vállalatnál. Az üzem a 90-es években a Linde Gáz Magyarország Rt.-hez került, 2001 májusa óta pedig 100 százalékos magyar tulajdonban van. A cég elsősorban szén-dioxiddal töltött szóda- és habpatronokat, speciális patronokat, valamint szóda- és habszifon készülékeket gyárt. Töltenek nitrogén-, argon- és dinitrogén-oxid gázzal is, ez utóbbiak az egészségügyben és az iparban használatosak.

Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint a Kft. termékeit belföldön és Európában, Észak-Amerikában, Közép-Amerikában, Dél- Amerikában, valamint Afrikában értékesítik. Az amerikai kontinensen a kiszolgálást a cég leányvállalata, a LISS America végzi. A Kft. árbevétele az előzetes adatok szerint 2016-ban 6 milliárd 939 millió forint volt.

munkahelyekMi épül?üzemfejlesztésRépcelak

Hírlevél

Hirdetés