2024.03.19, Kedd
Ezek a cégek újítják fel Komárom megye kormányhivatali épületeit
A Tatai Járási Hivatal Földhivatali Osztálya (fotó: tata.hu)

Ezek a cégek újítják fel Komárom megye kormányhivatali épületeit

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.04.25. 15:57 - Antal Zsófia

A kilenc középület energetikai korszerűsítése évi 326 tonna üvegházgáztól kíméli majd meg a környezetet.

Hirdetés

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal 839 millió forint ráfordításával energia-megtakarítást eredményező felújításokat végez kilenc középületen – mondta el Kancz Csaba kormánymegbízott. A korszerűsített intézmények energiamegtakarítása évente 326 tonnával mérsékli az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, és meghaladja az 1,3 millió kilowattórát, amely jelentős mértékben csökkenti a fenntartási költségeket is.

A felújításban érintett épületek a következők:

  • A Komáromi Járási Hivatal Népegészségügyi, valamint Foglalkoztatási Osztályai. A két épület felújítását a vértesszőlősi IMV Építőipari és Kereskedelmi Kft. végzi.
  • Az Esztergomi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya, valamint a Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya. A munkát itt a tokodaltárói NB-BAU Kft. nyerte.
  • A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztálya. Az Esztergomban található épület felújítása a taksonyi Best Grundbau Kft. feladata.
  • A Tatai Járási Hivatal Földhivatali, valamint Foglalkoztatási Osztálya. Itt a kivitelező a helyi EBP Építő Group Kft.
  • Az idei év első felében a kormányhivatal tatabányai székhelyére egy 150 kilowatt teljesítményű napelemes rendszert telepít szintén az EBP Építő Group Kft.
  • Később az 1952-ben épített Megyeháza külső homlokzati és gépészeti felújítása is megtörténik, ehhez azonban még nem szerepel ajánlati felhívás a Közbeszerzési Értesítőben.

A munkálatok már négy helyszínen – a földhivatali, valamint a járási foglalkoztatási osztályokon – befejeződtek. A legtöbb helyen szigetelték az épületet, új nyílászárókat építettek be és szabályozható fűtést alakítottak ki, valamint napelemeket szereltek fel. A tatai járási földhivatali osztály és az esztergomi társadalombiztosítási szerveknek otthont adó épület felújításánál különös figyelmet kellett fordítani a műemléki jelleg megőrzésére.

Jelenleg folyamatban van a teljes felújítási projekt támogatási összegének 1 milliárd forintra emelése. A beruházás uniós támogatásból (KEHOP) és a magyar költségvetés forrásaiból valósul meg.

Mi épül?építőipari cégekTataközintézményekTatabányaKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)EsztergomKomáromnapelem

Hírlevél

Hirdetés