2024.03.19, Kedd
Ötvenezer Borsod megyei lakos életminőségét javító fejlesztést adtak át
Bükkszentkereszt (dudaspanzio.hu)

Ötvenezer Borsod megyei lakos életminőségét javító fejlesztést adtak át

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.04.26. 09:36 - Antal Zsófia

Azbesztcementből készült, egészségre veszélyes ivóvízvezetékeket cseréltek ki, és újakat is lefektettek a megye tizenhárom településén.

Hirdetés

A Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében megvalósult projekt zárórendezvényére kedden, Miskolcon került sor. A Borsodvíz Önkormányzati Közüzemi Szolgáltató Zrt. „Az alapinfrastruktúra javítása, helyreállítása és modernizációja, valamint a környezet fejlesztése” című pályázaton nyert. Ennek eredményeként a budapesti Aquaprofit Műszaki, Tanácsadási és Befektetési Zrt. kivitelezésében:

  • megépült csaknem ötezer méter új vízvezeték Sima község ellátására a Baskói vízbázisból, valamint Emőd-Adorján tanya elosztóhálózata is létrejött;
  • kicseréltek több mint 70 ezer méternyi azbesztcement ivóvízvezetéket az ivóvízbekötések részleges korszerűsítésével együtt, ez 11 település (Alsózsolca, Ároktő, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Bükkszentkereszt, Mezőcsát, Nyékládháza, Tarcal, Tiszakeszi, Tiszatarján, Tokaj) elosztóhálózatát érintette.

A mintegy 50 ezer ember életminőségét javító projekt költsége meghaladta a 2,5 milliárd forintot (ebből 380 millió forint volt az önrész). A beruházásnak köszönhetően jelentősen csökken a hálózati vízveszteség, és nő az üzembiztonság is.

Mi épül?építőipari cégekivóvízTokaj

Hírlevél

Hirdetés