2024.04.18, Csütörtök
Új épülettel, benne kápolnával egészül ki egy nyíregyházi katolikus óvoda
Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye korábbi püspöke (k) elhelyezi az időkapszulát (fotó: MTI)

Új épülettel, benne kápolnával egészül ki egy nyíregyházi katolikus óvoda

MTI

2017.04.06. 10:29 - Antal Zsófia

A Szent Imre Óvoda kapacitása a 175 millió forintos építkezés után a duplájára nő.

Hirdetés

Szerdán megtörtént a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéhez tartozó Szent Imre Katolikus Óvoda új épületrészének alapkőletétele. A nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola tagóvodáját 175 millió forintból, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által folyósított egyedi egyházi támogatás segítségével bővítik.

A jelenleg ötven gyermeket nevelő, a Szarvas utcában működő intézmény a beruházáshoz megvásárolta a szomszédos ingatlant, ahol további két, összesen ötven férőhelyes csoportszobát alakítanak ki. Az épület tetőterében egy kápolna kialakítására is alkalmas közösségi terem, valamint sószoba és a szükséges kiszolgálóhelyiségek kapnak helyet. A fejlesztés a tervek szerint július végére készül el.

Jelenleg 110 ezer gyermek jár valamelyik katolikus óvodába vagy iskolába Magyarországon, közülük mintegy 4500 gyermeket oktatási intézményeiben nevelnek - mondta Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára az alapkőletételkor. 1990 előtt mindössze nyolc katolikus iskola működött, körülbelül 2500 diákkal, a mostani gyermeklétszám ezért hatalmas fejlődésnek számít – tette hozzá.

Mi épül?Nyíregyházaóvodafejlesztés

Hírlevél

Hirdetés