2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

A teljes gyártását Bonyhádra telepíti egy német autóipari cég
(illusztráció)

A teljes gyártását Bonyhádra telepíti egy német autóipari cég

mti

2017.05.22. 08:23 - Hegedűs Gergely

A Tolna megyei településen 4000 négyzetméteres üzemcsarnokot épít a Schäfer-Oesterle.

Hirdetés

Több mint fél milliárd forintos beruházással fejlesztik a tamási és a bonyhádi ipari parkot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával.    

Bonyhádon 300 millió forintos TOP-forrásból 3,4 hektárral bővítik a völgységi ipari parkot, a területen egy 4000 négyzetméteres üzemcsarnokot építenek. Futár Rajmund, a Völgységi Ipari Park Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, a csarnokban a bőrbevonatú autóalkatrészeket gyártó Schäfer-Oesterle Kft. bővíti tevékenységét. A 180 embert foglalkoztató cég a tervek szerint két lépésben 50-50 fővel növeli létszámát, a német többségi tulajdonos a teljes gyártás Bonyhádra telepítését tervezi.

A 21,7 hektáros völgységi ipari parkban jelenleg 16 vállalkozásnál 604-en dolgoznak, az új csarnok építése a tervek szerint még az idén elkezdődik.    

Tamásiban a város északi iparterületén 248 millió forintos támogatással utat építenek és újítanak fel, valamint egy transzformátorállomást hoznak létre, ezzel segítve az ott működő és a betelepülő vállalkozásokat. Hamar Zita, az önkormányzat beruházási és intézményműködtetési irodájának vezetője azt közölte, hogy a 101 hektáros területre várhatóan két autóipari alkatrészgyártó és egy asztalos üzem települ be, az ott működő Philips Lighting Hungary Kft. pedig bővítést tervez.

A tamási ipari parkban jelenleg 26 vállalkozás több mint ezer embernek ad munkát.

Mi épül?ipari parkTamásiBonyhád

Hírlevél

Hirdetés