2024.04.19, Péntek
Átadták az ország legnagyobb K+F központját
(képek: magyarepitok.hu)

Átadták az ország legnagyobb K+F központját

magyarepitok.hu

2017.05.09. 12:39 - Antal Zsófia

A 25 ezer négyzetméteres épület több mint kétezer dolgozó munkahelye lett a budapesti Corvin-negyedben. Éttermek, kávézók és óvoda is található benne, az első emeleten pedig konferenciaközpont jött létre.

Hirdetés

A projektet fejlesztő Futureal csoport közlése szerint a kedden hivatalosan is megnyitott irodaház több mint 20 milliárd forintos beruházás eredménye, s az ország legnagyobb informatikai és telekommunikációs kutatás-fejlesztési központja költözött az épületbe.

A képre kattintva galéria nyílik


A főváros egyik legszegényebb területe jött lendületbe

Futó Gábor, az ingatlanfejlesztő Futureal alapítója keddi köszöntő beszédében visszaemlékezett a Corvin sétány fejlesztésének elmúlt 15 évére. „Akárcsak a Capitaly társasjátékban, a Práter utca jelképezte Budapest legrosszabb helyét, amit a szegénység és az olcsó ingatlanárak jellemeztek. A Corvin sétányon nem volt sétány, nyomorúságos körülmények között élő embereket láttunk, a lakások ötven százalékában nem volt vécé, s az átlag lakásméret 24 négyzetméter volt. Ma a Práter és a Szigony utca sarkán állva mindenfelé a fejlődés jeleit látjuk, a Semmelweis Egyetem és a Pázmány Péter Egyetem új épületeitől kezdve a Nokia új irodájáig. Emellett 1100 család került jobb lakáskörülmények közé az önkormányzat segítségével.”

Az irodaházat néhány héttel ezelőtt az OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap vásárolta meg – tette hozzá Futó Gábor, aki köszönetet mondott a projekt összes résztvevőjének: a Nokia és a Futureal csapatának, a ZDA-Zoboki Építészirodának, a Raiffeisen Banknak, valamint Józsefváros önkormányzatának.

 

A magyar informatikusok a negyedik ipari forradalom élharcosai

Zagyva Béla, a Nokia Solutions and Network Kft. ügyvezető igazgatója felidézte, hogy a Nokia 20 éve van jelen Magyarországon, ennek az épületnek a fejlesztése pedig 2 évvel ezelőtt indult el. Azt hangsúlyozta, hogy a magyar szakemberek a negyedik ipari forradalom harcosai, és több olyan megoldást fejlesztenek, amelyek 10 éves távlatban határozzák meg a technológiai fejlődés irányát. Példaként említette, hogy itt fejlesztették ki a világ legtöbbet használt magyar termékét, egy úgynevezett mobil kapcsolószervert, ami több mint 1,4 milliárd embert köt össze. Kiemelte azt is, hogy az iroda B szárnyában néhány héten belül megnyílik az óvoda, ahol „a jövő Nobel-díjasai kirakózhatnak, miközben szüleik a jövő hálózatát fejlesztik.

Zagyva Béla, a Nokia Solutions and Network Kft. ügyvezető igazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Futó Gábor, a kivitelező Futureal tulajdonosa (b-j) a Nokia Solutions and Network Kft. új budapesti irodaépülete átadóján a VIII. kerületi Bókay utcában 2017. május 9-én. (fotó: magyarepitok.hu)

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, a világviszonylatban is jelentős fejlesztéseken dolgozó magyar informatikusok és mérnökök a lehető legjobb körülményeket kapják ahhoz, hogy további fontos eredményeket érhessenek el a világszintű fejlesztésekben.

A Nokia globális expanzióban van, árbevétele 89 százalékkal nőtt tavaly, világszerte 102 ezer munkavállalót foglalkoztat, és 5 milliárd eurót költött kutatás-fejlesztésre, ami 136 százalékkal haladta meg az előző évit.

Galéria

Mi épül?Corvin sétányFuturealiroda

Hírlevél

Hirdetés