2024.03.29, Péntek
Csengeren adták át Szabolcs megye első tanuszodáját
magyarepitok.hu

Csengeren adták át Szabolcs megye első tanuszodáját

magyarepitok.hu

2017.05.04. 13:10 - Antal Zsófia

A köznevelési infrastruktúra programhoz tartozó beruházást a Ke-Víz 21 Zrt. érdekeltségébe tartozó cég kivitelezte 355 millió forintból.

Hirdetés

A Magyar Nemzeti Sportközpontok beruházásában Csengeren létrejött tanuszoda alapkövét tavaly áprilisban tették le, csütörtök délelőtt pedig megtörtént a létesítmény ünnepélyes átadása Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében.

Az 1260,7 négyzetméter beépített területtel rendelkező tanuszoda kivitelezője a Debreceni Mélyépítő Holding Kft., mely cég a nyíregyházi Ke-Víz 21 Zrt. tulajdonában áll. A kivitelezés a pótmunkával együtt nettó 354,8 millió forintból történt.

A képre kattintva galéria nyílik! (fotó: magyarepitok.hu)

Az elkészült épület elsősorban az úszás oktatását szolgálja, 80 fős tanulói kapacitással. A tanuszoda egy 25x15 méter méretű, 1,9 méter mély úszómedencét és egy 10x6 méteres, 0,8 méter mély tanmedencét foglal magába, valamint az ezeket kiszolgáló öltözőket. A medencetér látszó ragasztott fatartós tetőszerkezettel épült.

A csütörtöki átadón résztvevő kormányfő beszédében azt hangsúlyozta, hogy a sport a fiatalok nevelésének legalkalmasabb eszköze, mert kitartásra, egészséges életmódra, aktív életre és becsületes versengésre tanítja őket, és közösséget is teremt. "Magyarországnak erős, egészséges, harcos és elkötelezett fiatalságra van szüksége, márpedig a fiatalok akkor lesznek ilyenek, ha mi szülők ilyenné neveljük őket" - fogalmazott Orbán Viktor.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megvalósuló 24 tanuszoda és 25 tornaterem beruházásból négy található Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Csengeren kívül Baktalórántháza és Kemecse is hamarosan uszodával gazdagodik, Nyírbogáton pedig már elkészült a tornaterem, melyet a Ke-Víz 21 Zrt. kivitelezett. Így a csengeri a programban megvalósult második fejlesztés.

Galéria

Ke-Víz 21 Zrt.Mi épül?uszodaépítésNemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési ProgramCsenger

Hírlevél

Hirdetés