2024.03.28, Csütörtök
Februárra készül el a diósgyőri stadionnal a Market
A Market helyszíni webkamerájának május 5-i felvétele az építkezésről. (market.hu)

Februárra készül el a diósgyőri stadionnal a Market

MTI

2017.05.05. 14:17 - Antal Zsófia

Osztható rendezvénytérrel, sky boxokkal és fűthető pályával épül a 15 ezres aréna, melynek tervezésébe a szurkolótábort is bevonták.

Hirdetés

A Market Építő Zrt. kivitelezésében épülő diósgyőri stadion munkálatait az elmúlt év novemberében kezdték el a régi bontásával. Pintér Lajos, az építkezés felelős vezetője Kriza Ákosnak (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármesterének a pénteki helyszínbejáráson elmondta: ütemterv szerint haladnak a munkával, bár kéthetes, nem jelentős csúszásban vannak, ami a kemény tél számlájára írható. A tervek szerint 2018 februárjában elkészülhet a DVTK stadionja.

Kriza Ákos szerint két évvel ezelőtt sokan nem hittek abban, hogy 2017 tavaszán már itt tarthat a 15 ezer drukkert befogadó stadion kivitelezése. Kiemelte, egy impozáns létesítmény készül, amely minden igényt kielégít majd, a diósgyőri csapat és szurkolótábora ezt megérdemli. Utóbbit a tervezésbe is bevonták.

 

A küzdőtér kulturális rendezvényekre is alkalmas lesz

Az új stadion – amely nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásként épül fel – főépületének földszintjén a csapatok öltözői, a bírói, orvosi és más kiegészítő helyiségek kapnak helyet. Az első emeleten mobilfalakkal osztható rendezvénytér készül egy pályára nyíló, nagy terasszal. A második emeleten lesz húsz sky box (VIP-hely), a hozzájuk tartozó társalgóval.

 

fotó: market.hu

A lelátó vasbeton szerkezetből készül, a nézőteret 18 helyen tudják a nézők megközelíteni. A lelátók alatt szurkolói büfék és mosdók kapnak helyet. A labdarúgópálya alulról fűthető lesz, vízelvezetését alácsövezéssel oldják meg, a füvet pedig egyebek között automata locsoló-berendezéssel tartják karban. A pályát műfüves sáv veszi körül, ahol nézőtéri menekülő lépcsők, akadálymentes nézőtéri pódiumok épülnek, itt lesznek a cserepadok is.

A stadion küzdőtere és a főépület helyiségei is többféle célra használhatók, így sport- és kulturális rendezvényt, családi vagy más eseményt is lehet majd tartani a létesítményben.

Market Építő Zrt.Mi épül?stadionépítéssportberuházásokMiskolc

Hírlevél

Hirdetés