2024.03.19, Kedd
Izgalmas attrakciókkal bővül a Nyíregyházi Állatpark
sostozoo.hu

Izgalmas attrakciókkal bővül a Nyíregyházi Állatpark

MTI

2017.05.29. 10:17 - Antal Zsófia

Többek közt látogatóközpont, ökocentrum és egy jégkorszakot bemutató látványosság is felépül.

Hirdetés

Több mint 5,7 milliárd forint uniós forrásból fejleszt a következő években a Nyíregyházi Állatpark. A beruházások egy részét már tavaly májusban bejelentették, azonban most számos jelentős elemmel bővült az állatpark terve. Gajdos László, az állatpark igazgatója az uniós fejlesztések nyílt napja alkalmából tartott szombati sajtótájékoztatón bemutatta az öt elemből álló fejlesztési csomagot:

  • 1,7 milliárd forintból megépül a Blaha Lujza sétányon a Pangea Ökocentrum, amely egy különleges szálloda és oktatóközpont lesz, építése heteken belül kezdődik.
  • Szeptember végén indul a látogatócentrum beruházása, amely „Sóstó kapuja” lesz: információs bázisként és egyben a park új főbejárataként is funkcionál majd.
  • Megújul a ritka és veszélyeztetett hópárduc kifutója és kibővítik a fókamedencét.
  • Még ősszel elkezdődhet a négy kilométer hosszú ökológiai tanösvény építése.
  • Előkészítés alatt van az India-ház és egy Európában egyedülálló, 3 milliárd forintból megépülő, a jégkorszakot bemutató látványosság. Ezek 2018-ban, illetve 2019 végére készülhetnek el.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester a sajtótájékoztatón közölte: Nyíregyháza a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) belül csaknem 30 milliárd forint forráshoz jut hozzá, és ebből közlekedésfejlesztési, intézményfelújítási, turisztikai projektek indulnak el.

Az uniós fejlesztések nyílt napját idén hatodik alkalommal rendezték meg: ilyenkor megnyitják az uniós források felhasználásával megvalósult sikeres hazai projektek kapuit a nagyközönség számára. A több tízezer fejlesztés közül a legérdekesebbek kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők.

Mi épül?Nyíregyházaturizmus

Hírlevél

Hirdetés