2024.03.28, Csütörtök
Kapacitása duplázásával tör be az amerikai piacra a magyar műanyagfeldolgozó

Kapacitása duplázásával tör be az amerikai piacra a magyar műanyagfeldolgozó

mti

2017.05.05. 08:26 - Hegedűs Gergely

A négy fős kisvállalkozásból kinőtt Materiál-Plastik 6000 négyzetméteres új gyártócsarnokot épít Soltvadkerten.

Hirdetés

3,1 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházást indít a Materiál-Plastik Kft. Soltvadkerten. A projekt alapkőletételén kiderült, a 66 új munkahelyet teremtő beruházással a műanyag csomagolóanyagokat gyártó cég 6000 négyzetméteres új gyártócsarnokot épít. A kormány 1,4 milliárd forint pénzügyi támogatást nyújt a magyar cég fejlesztéséhez.

Az alapkőletételen részt vevő Szíjjártó Péter elmondta, a most induló bővítéssel a magyar tulajdonban levő vállalat termelőkapacitása megduplázódik, exporttevékenysége megsokszorozódik. „Magyarország vezető fóliagyártó bázisa alakul ki Soltvadkerten és a vállalat előtt megnyílik a lehetőség, hogy betörjön az amerikai és orosz piacra” – fogalmazott a külgazdasági miniszter. Arról is beszélt, hogy Soltvadkert legnagyobb cége 1989-ben, 4 fővel indult garázsvállalkozásból mára egyebek mellett a Szentkirályi és Coca-Cola beszállítójává nőtte ki magát.

Garami Zoltán cégtulajdonos azt hangsúlyozta, a társaság eddigi legnagyobb fejlesztésének alapkövét teszik le. A fő profiluk polietilén alapanyagból csomagolóanyagok előállítása, melyek elsősorban: táskák, tasakok, zsákok, szeméttároló-bélelők, tömlők, síkfóliák és zsugorfóliák.

A társaság az unió szinte minden tagországában értékesíti termékeit, de Európán túli országokba, még Trinidad és Tobagóba és Algériába is szállít. A vállalat éves nettó árbevétele 2016-ban megközelítette az 5 milliárd, idén pedig terveik szerint meghaladja az 5,5 milliárd forintot. Ebből az exportbevételek aránya tavaly 25 százalék volt, idén várhatóan 15-20 százalékkal bővül.

Mi épül?üzemépítésSoltvadkert

Hírlevél

Hirdetés