2024.04.19, Péntek
Korszerűsítés és bővítés előtt áll Kunszentmárton ipari parkja
maps.google.com

Korszerűsítés és bővítés előtt áll Kunszentmárton ipari parkja

MTI

2017.05.22. 11:03 - Antal Zsófia

Jövőre a TOP keretében egy éven át tartó közműfelújítás kezdődik, emellett több új csarnoképület is létrejön és bővül az úthálózat.

Hirdetés

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásával csaknem 190 millió forintból korszerűsítik az ipari parkot a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kunszentmártonban. A beruházás előkészítése zajlik, a kivitelezés a tervek szerint 2018 elejétől az év végéig tart majd - közölte Kovács Tibor, az üzemeltető Kunszentmártoni Ipari Park Kft. ügyvezetője. Építenek egy 360 négyzetméteres csarnoképületet, víz-, szennyvízcsatorna- és gázvezeték épül, bővül az út- és villamoshálózat, kamionparkolót alakítanak ki.

Az ipari park eredeti, 28 hektáros területéből még 4,1 hektár szabad - tájékoztatott az ügyvezető. Jelenleg két cég működik itt, a műanyag termékek gyártásával foglalkozó Nief Plastic Hungary Kft., és a fémmegmunkálással-feldolgozással foglalkozó Interplex Hungary Kft.

Egy harmadik cég, az autóipari beszállító, fém alkatrészek gyártásával foglalkozó Euraseal Bt. már megépítette csarnokát az ipari parkban, de a termelés még nem kezdődött el. Egy kínai tulajdonú cég pedig élelmiszerfeldolgozó üzem építését tervezi, a tervek már elkészültek.

A nyilvános cégadatok szerint a Kunszentmártoni Ipari Park Kft. mérleg szerinti eredménye 2014-ben 697 ezer forint volt, míg 2015-ben 1,2 millió forint veszteséget könyveltek el. Kocsis Tibor elmondta: 2016-ban is veszteséges volt a kft., de az előrejelzések szerint az idei esztendőt már nyereséggel zárják.

Mi épül?útépítéscsatornaépítésipari parkszennyvízparkolóküzemépítésKunszentmárton

Hírlevél

Hirdetés