2024.04.20, Szombat
Ötéves indiai nagyberuházás első ütemét adták át Polgáron
illusztráció (infogroup.hu)

Ötéves indiai nagyberuházás első ütemét adták át Polgáron

MTI

2017.05.31. 17:14 - Antal Zsófia

A Hajdú-Bihar megyei településen 2021-ig tízezer négyzetméternyi gyártócsarnokot hoz létre az autóipari cég. Az első épület már elkészült, és rövidesen 40 embernek ad munkát.

Hirdetés

Polgáron, az InfoGroup tulajdonában lévő ipari parkban fejlesztett az indiai Sona vállalatcsoport: 1,5 milliárd forintból építettek csarnokot. Az autóipari fémmegmunkálással foglalkozó cég 2021-ig összesen 4,2 milliárd forint beruházását tervezi Magyarországon, ennek első üteme a szerdán átadott üzem – közölte Sunjay Kapur, a cégcsoport elnöke szerdán.

Jelenleg 30 embert, két héten belül már negyvenet foglalkoztatnak itt; a létszám a beruházások végére eléri majd a százharmincat, az árbevétel pedig az évi 3 milliárd forintot – ismertette az elnök. A gyártási terület eközben tízezer négyzetméteresre nő.

Hozzátette: két németországi gyártóüzemük mellett a magyarországi a harmadik kovácsoló üzemük Európában, ahol összesen 1300 dolgozót foglalkoztatnak. A kovácsolási technológia globális piacán jelenleg 12 százalék a cégcsoport részesedése, öt éven belül ezt szeretnék megduplázni. A világ legnagyobb személykocsi- és tehergépkocsi-gyártóinak szállítanak kovácsolt alkatrészeket, de megtalálhatóak a gyártmányaik a különféle mezőgazdasági, építőipari eszközökben is, valamint az elektromos autógyártóknak is beszállítói.

Székely Ádám, az ipari parkot működtető InfoGroup Kft. ügyvezetője arról tájékozatott, hogy most átadott csarnok kialakítását a kormány 600 millió forinttal támogatta. 2002 óta 4 milliárd forintos beruházással 30 ezer négyzetméter összterületű csarnokrendszert alakítottak ki a betelepülő vállalkozásoknak – tette hozzá.

munkahelyekMi épül?autóiparüzemépítésPolgár

Hírlevél

Hirdetés