2024.04.20, Szombat
Ötszintes új székházat kapott a szegedi ügyészség
MTI

Ötszintes új székházat kapott a szegedi ügyészség

MTI, kozbeszerzes.hu

2017.05.09. 13:55 - Antal Zsófia

Az 51 irodát tartalmazó épületet a Laterex és a Fehérép újította fel, több mint félmilliárd forintból.

Hirdetés

Átadták a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség, valamint a Központi Nyomozó Főügyészség szegedi regionális osztályának új székházát kedden. Az épületet a Legfőbb Ügyészség beruházásában, 530 millió forintból alakította ki a budapesti Laterex Építő Zrt. a székesfehérvári Fehérép Kft.-vel közösen.

Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség főügyésze a Gyertyámos utca 13. alatti új székházról elmondta: az egykori honvédségi ingatlant egy év alatt újították föl és alakították át. A teljes egészében klimatizált, ötszintes, 1550 négyzetméteres épületben 51 irodát alakítottak ki és egy liftet is beszereltek. Az új székházban, amelynek energiaellátását jelentős részben napenergia biztosítja, a nyomozó főügyészség 34 munkatársa, a nyomozó ügyészségi csoportnak pedig 10 munkatársa dolgozik.

fotó: szegedma.hu

Polt Péter legfőbb ügyész az avatóünnepségen elmondta, hogy az új szegedi székház az ügyészségnél 2010 óta végrehajtott jelentős infrastrukturális fejlesztések fontos eleme. „Az ügyészség törekszik arra, hogy megfelelő és méltó körülményeket biztosítson a szervezet munkatársainak, a társadalom pedig joggal várja el azt a színvonalas munkát, amely hozzájárul Magyarország jogbiztonságához és közbiztonságához” – emelte ki a legfőbb ügyész.

LATEREX Építő Zrt.Mi épül?SzegedFehérép Kft.iroda

Hírlevél

Hirdetés