2024.04.20, Szombat
Tesztpályát és új telephelyet épít a fővárosban a Bosch
(bosch-career.hu)

Tesztpályát és új telephelyet épít a fővárosban a Bosch

vg.hu

2017.05.31. 18:38 - Hegedűs Gergely

Az új pálya elsődleges tesztelésekre szolgál, nem lesz versenytársa a zalaegerszegi tesztpályának. Az autóipari cég 14 200 alkalmazottal a legnagyobb ipari foglalkoztatóvá vált Magyarországon.

Hirdetés

Megtartotta éves budapesti sajtótájékoztatóját a magyarországi Bosch-csoport. A vg.hu azt írja, a német autóipari multi magyarországi vezetője, Daniel Korioth a pénzügyi adatok mellett a cég legjelentősebb beruházásairól is beszámolt.

Kiderült, a Bosch januárban bejelentett hatvani logisztikai központjának júniusban indul meg az építése. A 60 ezer négyzetméteres hatvani gyáregység a Magyarországon 118 éve jelen levő társaság egyik legfontosabb logisztikai központja lesz, innen fogják ellátni az egész régiót logisztikai szolgáltatásokkal. A beruházást a tervek szerint 2018 második negyedévében adják át, a központ 250 új munkahelyet teremt.


A nagyobb teszteléseket ők is Zalaegerszegen végzik

Daniel Korioth a hatvani beruházás mellett egy másik jelentős fejlesztésről is beszélt: egy második telephelyet építenek Budapesten, ez a projekt a következő évben elkezdődik.

A cég fővárosi központjában jelenleg egyebek között az önvezető autókkal kapcsolatos fejlesztéseket folytatnak. Az új hatvanezer négyzetméteres létesítményben azonban nem csak irodákat alakítanak ki, hanem tízezer négyzetméteren az önvezető autókkal kapcsolatos fejlesztések tesztelésre egy pályát is megépítenek. „Ez azonban nem lesz versenytársa a kormány terveiben szereplő zalaegerszegi pályának, a Bosch budapesti terepe ugyanis az elsődleges tesztelésekre szolgál, a nagyobb volumenűeknél a Bosch is a zalaegerszegi pályát használja majd” – válaszolta a Világgazdaságnak Oliver Schatz, a budapesti fejlesztési központ vezetője.


Élre állt a Bosch a foglalkoztatásban

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon, az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi cégből mára 9 leányvállalattal rendelkező csoporttá vált. Daniel Kroth beszámolójából kiderült, a kapacitás, illetve a termelés növekedésének köszönhetően a magyarországi Bosch 2016-ban az előző évhez képest húsz százalékkal növelte teljes árbevételét, amely így 1149 milliárd forint lett.

A vállalat 2016-ban az előző éves létszámadattal összehasonlítva kétezer új munkahelyet hozott létre Magyarországon. A cégcsoport munkavállalóinak száma így több mint 14 200 fő, ezzel mára a legnagyobb ipari foglalkoztató Magyarországon.

A Bosch-csoport világszerte 375 ezer munkatársat foglalkoztat, több mint 70 milliárd euró árbevételt ért el 2015-ben.

Mi épül?autóipar

Hírlevél

Hirdetés