2024.03.29, Péntek
Vasárnap megnyílik a Róbert Károly körút egy felújított szakasza
bkk.hu

Vasárnap megnyílik a Róbert Károly körút egy felújított szakasza

MTI

2017.05.12. 10:22 - Antal Zsófia

A fontos budapesti útvonal az Árpád híd és a Vágány utca között ismét a fővárosiaké lesz: megújult a pályaszerkezet, a járdák és a gyalogátkelőhelyek, valamint kerékpárút is épült a szeptember óta tartó munka során.

Hirdetés

Május 13-án véget ér a XIII. kerületi Róbert Károly körút Árpád híd és Vágány utca közötti részének teljes felújítása - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön a honlapján. A közlemény szerint az autósok már másnap, vagyis május 14-én korlátozások nélkül használhatják a körút felújított szakaszát.

A tavaly szeptemberben elkezdett felújítás alatt, mely 1,3 milliárd forintos fővárosi önkormányzati forrásból történik, 48 ezer négyzetméteren új aszfaltréteg, új pályaszerkezet épült, az Angyalföldi utca és a Vágány utca között új kerékpárút vezet, akadálymentesítették a gyalogátkelőhelyeket, megújultak a járdák, nőttek a zöldfelületek.

Megújultak a Lehel utcai csomópontban a villamosvágányok, az Esztergomi úti és a Népfürdő utcai hidak, a hozzá tartozó korlátokkal és lépcsőkkel együtt, valamint - ahol szükséges volt - a közvilágítást és a közműhálózatot is cserélték.

A személygépkocsival közlekedők számára visszafordulási és balra kanyarodási lehetőség létesült a Pap Károly utcánál, valamint kis mértékben változik a Lehel utcai csomópont forgalmi rendje. Újra eredeti útvonalán jár majd a 105-ös busz.

Mi épül?kerékpárútXIII. kerületútfelújításjárdafelújításBKK

Hírlevél

Hirdetés