2024.03.29, Péntek
14 ezer négyzetméteres lámpagyárat épített Pásztón a Market
(mti)

14 ezer négyzetméteres lámpagyárat épített Pásztón a Market

mti, magyarepitok.hu

2017.06.22. 09:06 - Hegedűs Gergely

A négyszintes termelési csarnok mellett egy magasraktár és 250 új munkahely is létrejött az EGLO négymilliárdos beruházásában.

Hirdetés

Átadták a világítástechnikai elemeket gyártó EGLO Magyarország Kft. új gyártó- és raktárcsarnokát Pásztón.

A Market Építő Zrt. által kivitelezett bővítésben egy 600 négyzetméteres, automatizált árumozgatású magasraktárt és egy 14 ezer négyzetméter alapterületű, négyszintes termelési csarnok jött létre az MTI híre szerint. Az EGLO eredeti pásztói gyárát szintén a Market építette 2006-ban.

Az osztrák cég barnamezős (használaton kívüli, romos területeket hasznosító) beruházása négymilliárd forintból valósult meg, a fejlesztést 650 millió forinttal támogatta a kormány.


Csak Pásztón termel az európai piacvezető

Sulyok Krisztina, az EGLO Magyarország Kft. ügyvezetője az átadón elmondta: Európa piacvezető dekoratív lakásvilágítási termékeit gyártó vállalatcsoportjánál a pásztói cég az egyetlen termelési helyszín. Az üzemben naponta több tízezer lámpát készítenek, és több mint háromszáz raklapnyi árut indítanak el több mint ötven ország vevőihez.

Az EGLO Magyarország Kft., Nógrád megye egyik legjelentősebb munkaadója, múlt évi forgalma meghaladta a 30 milliárd forintot, a cég 800 embert foglalkoztat. Az ügyvezető megjegyezte, hogy a mostani beruházással összefüggő 125 fős létszámvállalást is kétszeresen túlteljesítik.    


30 százalékos ugrás a fejlesztésekben

Rene Tiefenbacher, az EGLO csoport vezérigazgatója és Ludwig Obwieser, az EGLO csoport alapítója és tulajdonosa arról adtak tájékoztatást, hogy a nemzetközi cégnek 58, értékesítést végző logisztikai központja van, a pásztói több mint 60 ezer raktárhely pedig a cégcsoport raktárhelyeinek egyharmada. A polgármester az ünnepségen Ludwig Obwiesert, az EGLO alapítóját Pásztó város díszpolgári címével tüntették ki.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára arról beszélt, hogy az első negyedévben több mint ezermilliárd forintnyi fejlesztés valósult meg Magyarországon, harminc százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában.

Market Építő Zrt.Mi épül?építőipari gyártókPásztóvilágítás

Hírlevél

Hirdetés