2024.04.23, Kedd
Félúton van az átadás felé egy újabb óriási budapesti K+F központ
octogon.hu

Félúton van az átadás felé egy újabb óriási budapesti K+F központ

realista.hu

2017.06.09. 09:01 - Antal Zsófia

Elérte legmagasabb pontját a 24 ezer négyzetméteres Ericsson Ház, amely a Wing Zrt. fejlesztésében és a Strabag kivitelezésében épül fel a XI. kerületben.

Hirdetés

Tavaly szeptemberben kezdte el építeni a Strabag MML a Wing Zrt. megbízásából az Ericsson Házat, amely a svéd vállalat új magyarországi székháza, egyúttal egyik legnagyobb kutatás-fejlesztési központja lesz, és immár szerkezetkész állapotban van - írja a realista.hu. A hatemeletes, 24 ezer négyzetméter alapterületű épület a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park első ütemeként épül fel 2017 végére a Duna-partján, a Műegyetem és az ELTE közvetlen közelében. Építése ütemterv szerint halad.

A globális infokommunikációs svéd vállalat új székházában az irodák mellett helyet kap hazánk egyik legkorszerűbb és egyik legnagyobb szerverterme, számos kutatás-fejlesztési laboratórium, valamint az Ericsson innovációs műhelye, az Ericsson Garázs is. A szellemi központ a közeli egyetemekkel szoros kapcsolatban nagyszámú diáknak, doktorandusz hallgatónak ad munkát és megannyi oktatóval működik együtt a közös kutatási és fejlesztési projektjeik keretén belül.

látványterv (octogon.hu)

A Wing Zrt. fejlesztésében és tulajdonában álló székház kifejezetten a bérlő Ericsson igényeire szabva készül, s várhatóan mintegy 1800 fő dolgozik majd benne. A létesítményhez 540 parkoló és 250 kerékpártároló tartozik majd, amelyek az épület alatti négy szinten kapnak helyet. A Wing nemcsak a kész épületben, hanem az építkezés alatt is környezettudatos megoldásokat alkalmaz, célja a LEED Gold környezettudatossági védjegy megszerzése. Ennek megfelelően például a helyi gyártású, valamint az újrahasznosított anyagokat részesíti előnyben.

A közelmúltban egy másik infokommunikációs vállalat, a Nokia is Budapestet választotta K+F központja felépítéséhez, ezt az épületet májusban adták át.

Wing Zrt.StrabagMi épül?kutatás-fejlesztésÚjbudairoda

Hírlevél

Hirdetés