2024.03.28, Csütörtök
Répcelak: átadták a sportcsarnokot, épülhet az új piac
(fotók: repcelakisport.hu/Novák László)

Répcelak: átadták a sportcsarnokot, épülhet az új piac

mti

2017.06.19. 09:18 - Hegedűs Gergely

A 700 millió forintos beruházásban az 1100 négyzetméteres multifunkciós pálya 300 fős lelátóval, aulával és konditeremmel épült meg.

Hirdetés

A Vas megyei Répcelakon felavatták a 300 néző befogadására alkalmas Répce sportcsarnokot. A Répce Sportcsarnok a nagykanizsai Z-Pannon Kft. kivitelezésében épült meg TAO-támogatásból és önkormányzati forrásból 700 millió forintért.

Az új multifunkcionális csarnok egy több mint 1100 négyzetméteres, kettéválasztható, kézilabda-, kosárlabda- és röplabda-mérkőzések megtartására alkalmas pályával, 140 négyzetméteres aulával, 170 fős emeleti lelátóval, irodával, klubszobával és konditeremmel rendelkezik. A szabványos kézilabdapálya mellett három edzőterem is épült. A létesítmény a városban működő kézilabdaklubnak nyújt otthont, délelőttönként pedig az általános iskolások testnevelés óráit tarthatják benne.

Az átadáson Szabó József (MSZP), Répcelak polgármestere elsőként a répcelaki Linde Zrt.-nek mondott köszönetet, amely társaságiadó-felajánlásával megteremtette az építéshez szükséges anyagi fedezet nagy részét.    

Ágh Péter (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője arról szólt, hogy a nemrég átadott M86-os gyorsforgalmi út és az új sportcsarnok is sokat lendít a településen. Ide sorolta az újabb kormányzati támogatást is, amelynek köszönhetően hamarosan új piac épülhet a kisvárosban.

Mi épül?sportberuházásokRépcelak

Hírlevél

Hirdetés