2024.04.24, Szerda
Huszonöt kormányhivatali épület korszerűsödik Pest és Jász megyében
kormanyhivatal.hu

Huszonöt kormányhivatali épület korszerűsödik Pest és Jász megyében

MTI

2017.06.29. 12:48 - Antal Zsófia

A héten Budapesten és Jászberényben adtak át összesen három hivatalt, a kormánymegbízottak a többi KEHOP által támogatott felújítás állapotáról is beszámoltak.

Hirdetés

Átadták a fővárosi kormányhivatal energetikai szempontból korszerűsített épületét csütörtökön a XI. kerületi Prielle Kornélia utcában. A gyámügyi és igazságügyi főosztálynak otthont adó épületen a kivitelezést a Horváth Építőmester Zrt. végezte el, nettó 97 millió forintból.

A munka során hőszigetelték a lapostetőt és a homlokzatot, kicserélték a nyílászárókat, és az épület tetején 144 napelemet helyeztek el, amelyek névleges összteljesítménye 40 kW. A napelemekkel a tervek szerint 20 millió forintot tudnak megtakarítani. A fejlesztés következő ütemében kicserélik a kazánokat és a radiátorokat is.

A főváros kormányhivatala további 11 budapesti, valamint egy váci ingatlanon hajtott végre hasonló energetikai felújításokat az elmúlt időszakban, az év végéig pedig várhatóan befejeződik a csepeli és a ceglédi ingatlanok korszerűsítése is. A tizenöt épület összesen 1,44 milliárd forintból újult, illetve újul meg, a Környezetvédelmi és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében.

György István, Budapest kormánymegbízottja a fővárosi kormányhivatal illetékességi területén történő energetikai felújításokról szólva elmondta: 13 épület esetében a munkálatok döntő részét befejezték, a csepeli és a ceglédi ingatlanokra a napokban kapták meg az engedélyeket.

 

Jászberényben helyi cég végezte a felújítást

Elkészült a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal több mint 172 millió forintból korszerűsített két épülete is Jászberényben, a kivitelező a helyi Pócs és Társa Kft. volt. A szintén a KEHOP keretében megvalósult beruházások eredményeként az épületek működtetésében éves szinten 4,7 millió forintos megtakarítás várható.

Kállai Mária kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője a szerdai átadáskor elmondta: a megyében a KEHOP keretében öt település tíz helyszínén végeznek korszerűsítést kormányhivatali épületen. Az ingatlanok közül négy Szolnokon, kettő Jászberényben, kettő Törökszentmiklóson, egy Kunszentmártonban és egy Tiszafüreden található.

A tíz megyei helyszínen a beruházásokban megvalósul a teljes homlokzati hőszigetelés, nemesvakolatot készítenek, megtörténik a nyílászárók cseréje, a fűtés- és elektromos hálózat felújítása, egyes épületekben például geotermikus berendezéseket telepítenek.

Mi épül?építőipari cégekközintézményekKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)JászberényÚjbudanapelem

Hírlevél

Hirdetés