2024.04.19, Péntek
Új tanműhely segíti az építőipari hiányszakmák utánpótlását
kolcseytv.hu

Új tanműhely segíti az építőipari hiányszakmák utánpótlását

MTI

2017.06.30. 10:32 - Antal Zsófia

Felépült Tiszalökön az épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó Hot and Cold Therm Kft. tanműhelye, amelynek segítségével 60 tanuló folyamatos képzése valósul meg szeptembertől.

Hirdetés

Benkő Zoltán, a cég ügyvezetője elmondta, a beruházás 225 millió forintba került, ebből 150 millió forintot a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosított. A tanműhelyben nyolc hiányszakmában kezdik el szeptembertől a gyakorlati képzést, ilyen például az épületgépészeti csőhálózat-szerelő, a kőműves, a hegesztő, a burkoló, a festő és a bútorasztalos szakma.

Az oktatási centrum átadásán Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár hangsúlyozta, kiemelten fontos az észak-alföldi térségben is a szakképzés folyamatos fejlesztése, hiszen a mostani munkaerőpiaci helyzetben szüksége van a magyar gazdaságnak jól képzett szakemberekre. Közölte, a folyamatos felnőttképzés a munkavállalás szerves részévé válik, 2017-ben a vállalati képzések rendszerének felgyorsítását 45 milliárd forint uniós forrás segíti majd, amelyre várják az építőipari nagyvállalatok és kisebb cégek pályázatait is.

Mi épül?épületgépészetTiszalökoktatási beruházásNemzetgazdasági Minisztérium (NGM)

Hírlevél

Hirdetés