2024.04.18, Csütörtök
Új üzemcsarnokkal bővített az ajkai alkatrészgyártó
(kép: ajkaiszo.hu)

Új üzemcsarnokkal bővített az ajkai alkatrészgyártó

mti

2017.06.14. 10:43 - Hegedűs Gergely

Az 1300 négyzetméteres üzem mellé 2018-ig egy termelőcsarnokot is felépít a Speed-Tech.

Hirdetés

Ajkán átadták a Speed Tech Kft. új üzemcsarnokát. Az 1300 négyzetméteres üzemben raktárrendszerek vezérlőegységeit fogja gyártani az osztrák tulajdonú vállalat.

Az új gyártóegységet egy az önkormányzattól vásárolt 13 600 négyzetméteres telken hozta létre a cég, a 230 millió forintos beruházást saját forrásból finanszírozták. A beruházás 20 új munkahelyet teremtett, a tervek között szerepel, hogy egy éven belül megduplázzák az alkalmazottak számát.

Franz Jöbstl, tulajdonos-ügyvezető elmondta, a cég korábbi, ezer négyzetméteres ajkai telephelyén közel 15 éve foglalkoznak fémmegmunkálással. A tervek szerint 2018 nyarára az ottani tevékenységet is áttelepítik az új üzemcsarnok szomszédságában kialakítandó termelőcsarnokba.

A Speed Tech Kft. az osztrák OTB GmbH leányvállalata, Ausztriában és Ajkán működnek telephelyei. Alkatrészeket gyártanak belföldi és nemzetközi konszerneknek a vasútipar, az autóipar és a gépgyártás számára, valamint automatizált tárolórendszerek elektromos kapcsolószekrényeinek szerelésével foglalkoznak. A Speed Tech Kft. tavalyi árbevétele 700 millió forint volt.

Schwartz Béla, Ajka szocialista polgármestere az átadó ünnepségen arról beszélt, hogy a város szerszám-megmunkálásban Magyarországon piacvezetőnek számít, gondot jelent azonban, hogy közel 700 szakember hiányzik a munkaerőpiacról, közülük több mint 100 mérnök.

Mi épül?csarnoképítésgépgyártásAjka

Hírlevél

Hirdetés